Foto: EPA/LETA

Otro uzvaru pēc kārtas šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" posmos sestdien izcīnīja itāļu sportists Fabio Aru no "Astana" komandas, kamēr spānis Alverto Kontadors tikpat kā nodrošinājis sev sacensību čempiona godu.

Aru sestdien bija labākais pēdējā šī gada velobrauciena kalnu posmā, kas bija priekšpēdējais no 21 etapa. Nepilnus 200 kilometrus garo distanci Aru veica piecās stundās, 12 minūtēs un 25 sekundēs, par 18 sekundēm apsteidzot kanādieti Raideru Hesdžedālu ("Cannondale-Garmin").

Kā trešais finišēja "Etixx-Quick Step" kolumbiešu riteņbraucējs Rigoverto Urans, kurš no uzvarētāja atpalika par 24 sekundēm.

Zīmīgi, ka arī piektdien pirmais trijnieks bija tieši tāds pats.

Tikmēr Kontadors bija sestais, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 25 sekundes, tikpat kā nodrošinot sev uzvaru šajā velobraucienā. Zīmīgi, ka spānis, būdams kopvērtējuma līderis, šo "Giro d'Italia" sacensību posmos nav izcīnījis nevienu uzvaru.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Aleksejs Saramotins no Šveices komandas IAM šoreiz bija 111.vietā, uzvarētājam piekāpjoties par 42 minūtēm.

Kopvērtējumā Kontadors par divām minūtēm un divām sekundēm apsteidz Aru, bet uz trešo vietu ir atkāpies spānis Mikels Landa ("Astana"), kurš zaudē trīs minūtes un 14 sekundes.

Tikmēr Saramotins pakāpies uz 161.vietu, līderim zaudējot sešas stundas, 22 minūtes un deviņas sekundes. Sacensības turpina 162 sportisti.

Velobrauciens ar samērā līdzenu posmu noslēgsies svētdien.

Kontadors ir 2007. un 2009.gada "Tour de France" čempions un tiecas kļūt par pirmo riteņbraucēju kopš 1998.gada un Marko Pantāni, kurš pa divām reizēm uzvarējis Itālijas un Francijas prestižajās tūrēs, jo iepriekš viņš "Giro d'Italia" bija labākais arī 2008.gadā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Kolumbijas riteņbraucējs Nairo Kvintana, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!