Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Kopvērtējuma vadībā esošais Latvijas sportists Mārtiņš Blūms svētdien Šveicē triumfēja Pasaules kausa ceturtajā posmā kalnu divriteņu (MTB) olimpiskajā krosā (XCO) U-23 vecuma grupā.

Svētdienas sacensībās ZZK komandu pārstāvošais Blūms finišēja pēc stundas, 28 minūtēm un 48 sekundēm, par 14 sekundēm apsteidzot vācieti Maksimilianu Brandlu.

Kopā uz starta izgāja 138 sportisti, Blūmam līderu grupā nokļūstot trešajā aplī, bet distances noslēgumā arī aizbēgot no konkurentiem. Pēdējos divos 4,3 kilometru apļos apļos tieši latvietis uzrādīja ātrāko rezultātu.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad Blūmam ir 260 punkti. Viņš uz goda pjedestāla kāpis trijās no četrām sacīkstēm, bet uzvaru guvis pirmoreiz. Otrais ar 203 punktiem ir svētdien trešo vietu guvušajam itālim Nadiram Koledani.

Līdz šai sezonai Blūma labākie rezultāti bija pērn Pasaules kausa pēdējā posmā U-23 grupā izcīnītā devītā vieta un 13. pozīcija planētas meistarsacīkstēs, tomēr šosezon viņš katrā no sacīkstēm bijis pirmajā pieciniekā.

Vēlāk svētdien norisinājās Pasaules kausa sacensības krosā elites sportistiem, kur 75. vietu starp 100 finišējušajiem riteņbraucējiem ieņēma Arnis Pētersons. Uzvaru guva Riodežaneiro olimpiskais čempions Nino Šurters no Šveices, kurš ir ļoti titulēts sportists, gūstot vēl divas olimpiskās medaļas un piecas reizes arī kļūstot par pasaules čempionu, bet Pētersons viņam zaudēja 12 minūtes un 42 sekundes, esot kā viens no pēdējiem sportistiem, kurš netika apsteigts par apli.

Pēc pirmā apļa Pētersons bija 52. vietā, tomēr nākamajā viņu piemeklēja kāda ķibele, tika zaudētas aptuveni divas minūtes un latvietis atkrita uz otro simtu. Pēc sestā apļa viņš jau bija 68. pozīcijā, tomēr noslēdzošo reizi trase atkal tika veikta aptuveni divas minūtes lēnāk nekā ierasts, kas Pētersonu atmeta par dažām pozīcijām uz leju.

Šurters uzvarējis visos šīs sezonas etapos un ar 1000 punktiem ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis, kamēr Pētersons ar 98 punktiem ir 53. pozīcijā.

Kopā šosezon sportisti veiks sešus Pasaules kausa etapus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!