Foto: Publicitātes foto

Pēc finiša lielajā grupā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam Latvijas U-23 čempions Alekss Krasts ("Tartu 2024") saglabājis otro vietu pēc otrā "Tour du Loir" velobrauciena posma, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Tour du Loir" daudzdienu velobrauciens (UCI 2. kategorija) ceturtdien turpinājās ar 163,5 kilometru garo otro posmu. Sacensību distance bija līdzena. Lai arī distances laikā bija atrāvieni, tie visi tika likvidēti un uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā.

Nepārspēts tajā palika "Lotto Dstny" attīstības komandas braucējs Jarne van de Pārs. Beļģis distancē pavadīja 3 stundas 40 minūtes un 42 sekundes. Vadošajā grupā finišēja arī Latvijas U23 čempions Alekss Krasts. Ogrēnietis šajā etapā startēja labākā jaunā braucēja kreklā. Mūsu sportistam pēc vakardienas lieliskā etapa galvenais uzdevums bija nezaudēt laiku un, ja iespējams, iegūt kādas bonifikācijas sekundes, lai samazinātu 4 sekunžu deficītu līdz kopvērtējuma līderim Timam Marsmanam.

Alekss ierindojās 55. vietā. Ātrākais no Tartu vienības bija Markuss Pajurs, kurš bija 44. Diemžēl, Igaunijas komanda pazaudēja vienu no saviem braucējiem – Jonasu Kuritsu, kurš izstājās.

Kopvērtējumā Krasts saglabā otro vietu un labākā jaunā braucēja kreklu. No līdera Marsmana mūsu riteņbraucējs atpaliek 4 sekundes. Trešais ir "Abloc CT" riteņbraucējs Kallums Makleods (+00:00:08). Tikmēr atpalicība lielāka kļuvusi ceturtajā vietām esošajam Varem Vangeluvem, kurš tagad līderim zaudē 53 sekundes.

Velobrauciens turpināsies piektdien ar 178 kilometru garo trešo posmu, kas būs pauguriem bagātīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!