Sestdien un svētdien Vācijas pilsētā Štutgartē norisināsies UEC Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā septītā, un astotā posma sacensības. Dalībnieku vidū arī 23 Latvijas sportisti, tostarp elites braucējs Kristens Krīgers un U23 konkurencē startējošais valsts čempions Rinalds Jānis Kārkliņš.

UEC Eiropas kausa BMX seriāls pēc četriem posmiem Beļģijas trasēs, pārceļas uz Vāciju, kur jaunajā Štutgartes trasē risināsies septītā un astotā posma sacensības. Štutgartes trases būvniecībā savu izdomu un kvalitātes ielika titulētais šveiciešu sportists Davids Grafs.

Uz Vācijas posmiem devušies arī pulks Latvijas sportistu. Mūsu valsti bērnu, jaunatnes un pieaugušo grupās pārstāvēs kopumā 23 braucēji. Elites grupā jātur īkšķi par Kristenu Krīgeru, kurš cītīgi aizvadījis treniņus, lai būtu gatavs uz šomēnes gaidāmajiem Pasaules kausa pirmajiem posmiem. U23 konkurencē cīņā par godalgām dosies cits "AKSSC Valmiera" pārstāvis Rinalds Jānis Kārkliņš, kurš aizvadītās nedēļas nogalē triumfēja Latvijas kausa pirmajā posmā Mārupes trasē.

Junioru grupā puišiem ceturtajā posmā izcīnīto trešo vietu atkārtot vai pārspēt centīsies "Tālava/ VBSS" pārstāvis Kārlis Pedraudzis. Jaudīgu sniegumu demonstrēt gatavs būs arī viņa kluba biedrs Emīls Mārtiņš Treimanis un mārupietis Noah Laake. Kā allaž pretendenti uz uzvaru būs arī jauniešu grupu braucēji – Edgars Langmanis un Paula Kibare (abi "BMX Rīga/ RRS"). Uzvaru sēriju turpināt apņēmies arī "Mītavas kumeļu" kluba krūzeru braucējs Ģirts Jonkus.

Sacensību sākums sestdien no pulksten 11:15 pēc Latvijas laika, bet svētdien pirmie braucieni gaidāmi pēc pulksten 11:45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!