Sestdien un svētdien Argentīnas pilsētas Santjago del Estero trasē ar diviem posmiem noslēgsies Pasaules kausa izcīņas sezona BMX superkrosā. Sacensībās startēs pieci Latvijas BMX sportisti – Helvijs Babris, Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska.

Pasaules kausa sezonā BMX superkrosā šajā sezonā iekļauti desmit posmi, kas norisinās piecās nedēļas nogalēs. Latvijas sportistiem līdz šim sekmīgākais posms bija astotais posms, kas norisinājās ASV. Vīru konkurencē Helvijs Babris spēja sasniegt pusfinālu un sacensības noslēgt devītajā vietā.

Pēc šīm sacensībām Augstas klases sportistu sagatavošanas Valmieras centra vadošie Latvijas BMX braucēji trenera Ivo Lakuča vadībā devušies uz Argentīnu, lai labāk sagatavotos šīs nedēļas nogalē tur gaidāmajiem Pasaules kausa noslēdzošajiem posmiem. Gaidāmās sacensības latviešiem būs ļoti nozīmīgas, lai pacīnītos par trijām vietām uz nākamā gada pasaules čempionātu vīru elites sacensībām. Savas pozīcijas centīsies uzlabot arī mūsu dāmas.

Sestdien pulksten 13:20 pēc vietējā laika (pulksten 19:20 pēc Latvijas laika) ar pirmās kārtas braucieniem sāksies septītā posma sacensības. Lielie fināli gaidāmi no pulksten 23:20 pēc Latvijas laika.

Svētdien sacensības sāksies pulksten 19:00 (pēc Latvijas laika) ar pirmās kvalifikācijas braucieniem. Fināli gaidāmi no pulksten 23:05. Pasaules kausa kopvērtējumā vīru konkurencē Helvijs Babris ir 49. vietā, bet dāmām Vanesa Buldinska atrodas 35. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!