Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Par "SMScredit.lv" Latvijas BMX čempionāta otrā posmā sestdien uzvarētāju elites – junioru un vīru grupā kļuva "MŠA" pārstāvis Edžus Treimanis, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Čempionāta posms tika aizvadīts Jelgavā esošajā Zemgales Olimpiskā centra trasē. Sacensības pulcēja 295 riteņbraucējus, kas ir pēdējos gados neredzēti liels dalībnieku skaits.

Jelgavā startēja BMX sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas.

Vislielākie ātrumi bija vērojami elites un junioru vīru apvienotajā grupā. Kopumā šajā konkurences grupā bija četri priekšbraucieni. Dalībnieku vidū bija arī šī brīža BMX Eiropas līgas kopvērtējuma līderi elites, kā arī junioru grupās – Edžus Treimanis un mājinieks Kristens Krīgers. Favorītu pulkam jāpieskaita arī Londonas Olimpisko spēļu pusfinālists Rihards Veide, kā arī Kristaps Vinters, Kristers Lejiņš un Klāvs Lisovskis.

Priekšbraucienos trīs uzvaras izcīnīja Treimanis, Veide un Lisovskis, divi panākumi Kristeram Lejiņam, bet viens mājiniekam Kristapam Vinteram. Pusfinālos itin pārliecinoši triumfēja abi "MŠA" pārstāvji Edžus Treimanis un Rihards Veide, bet finālā iekļuva arī jelgavnieki Vinters un Krīgers, kā arī Lisovskis, Lejiņš, Ansis Uškaurs un Elvis Puroms.

Lielajā finālā jau no starta vadībā izvirzījās Treimanis, kuram sekoja mājinieks Krīgers. Tikmēr ļoti sīva bezkompromisa cīņa notika par pārējām vietām. Trešajā pozīcijā izvirzījās Lisovskis. Pēdējā taisnē Edžus Treimanis savas pozīcijas nezaudēja un izcīnīja uzvaru. Otrais palika viņa komandas biedrs Krīgers, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena zemākā pakāpiena kāpa Ozolnieku kluba braucējs Klāvs Lisovskis. Viens no galvenajiem favorītiem Rihards Veide šoreiz finišēja piektais, sev priekšā palaižot arī Elvi Puromu.

Edžus Treimanis pēc izcīnītās uzvaras sacīja: "Bija ļoti labas sacensības. Šīs bija mans pirmais starts šosezon mājās. Vairāk vai mazāk visi braucieni man sanāca labi. Šodien šeit bija gandrīz visi mūsu labākie braucēji. Iztrūka tikai Toms Mankus un, protams, Māris Štrombergs. Finālā visi dalībnieki bija spēcīgi, ar iespējām iekļūt trijniekā. Izšķirošajā braucienā svarīgākais bija starts. Tālāk jau trase man padevās labi. BMX Eiropas līgā man pirmie posmi varēja būt arī labāki. Vajadzēja uzvarēt kādā no tiem. Bet pēdējās divas kārtas sanāca ļoti labi. Šeit arī izcīnīju svarīgas uzvaras. Šobrīd esmu noķēris savu ritmu un ceru, ka viss tālāk būs labi."

M17+ amatieru grupā sīvā cīņā nepārspēts palika pirmā posma uzvarētājs un pagājušā gada Latvijas čempions Kristaps Kornāds ("MŠA"), otrajā pozīcijā atstājot lietuvieti Martinas Makaru. Meiteņu 14+ grupā labākā no latvietēm bija talantīgā "Silvas Ziķeru" sportiste Vineta Pētersone, kas atzina tikai Krievijas izlases riteņbraucējas pārākumu. Krūzeru grupās tikmēr triumfēja ventspilnieks Kristaps Ezītis un jelgavnieks Alvis Lanso. B16 jauniešu konkurencē arī šoreiz Latvijas pārstāvim Helvijam Babrim neizdevās pārspēt lietuvieti Gabrielu Pabiansku.

B15 grupā uzvaru svinēja Lietuvas talantīgais sportists Lukas Šuškēvičus, 14 gadus veco zēnu grupā pirmais bija rīdzinieks Filips Krists Rozītis, B13 konkurencē uzvara Edvardam Glāzeram, bet starp 12 gadīgajiem puišiem lieliska uzvara Saldus braucējam Nikam Rožukalnam. Otrais šeit bija vēl viens šīs Kurzemes pilsētas kluba braucējs Ronalds Rītiņš. Spraigas cīņas notika arī jaunākajās vecuma grupās.

"SMScredit.lv" Latvijas BMX čempionāta trešais posms 7. jūnijā norisināsies Smiltenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!