Foto: Publicitātes foto

Sestdien Smiltenes novada Silvas BMX trasē norisināsies Latvijas lielākā BMX sacensību seriāla “SMScredit.lv BMX čempionāta” ceturtais posms, kā arī “Smiltenes Super Open” sacensības, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Divas nedēļās pēc Latvijas BMX čempionāta turpinās arī pašmāju lielākā BMX seriāla "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezona. Šīs nedēļas sestdienā ceturtais no kopumā pieciem posmiem norisināsies Smiltenes novada Silvā. Šeit ikdienā saimnieko viena no Latvijas senākajām BMX organizācijām – BMX klubs "Silvas ziķeri". Kluba sportistes – Vineta Pētersone un Veronika Monika Stūriška – guvušas uzvaras ne tikai Latvijas, bet arī augstākā mēroga starptautiskajās sacensībās.

Silvas trasē vienas dienas laikā notiks divas sacensības. Pulksten 12:00 ar pirmajiem priekšbraucieniem startēs "SMScredit.lv BMX čempionāta" ceturtais posms, kam sekos aizraujošās "Smiltene Super Open" sacensības. Sacensībās startēs dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

2020. gada "SMScredit.lv BMX čempionāta" sezonā iekļauti pieci posmi, kas norisinās Burtnieku novadā, Vecpiebalgā, Jelgavā, Smiltenē un Valmierā. Tikmēr Latvijas čempionāts 15. augustā notika Ventspilī.

"SMScredit.lv BMX čempionāts" orientēts uz bērnu un jaunatnes grupu sportistiem. Vienlaikus, posmos startēs arī pieaugušo grupu sportisti, tostarp Latvijas izlases sportisti. Astoto gadu pēc kārtas Latvijas lielākā BMX sacensību seriāla galvenais atbalstītājs ir "SMScredit.lv".

2020. gada SMScredit.lv BMX čempionāta sezonas kalendārs:

29.08. – Smiltene

19.09. – Valmierā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!