Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucējs Rihards Veide sestdien uzvarēja Eiropas kausa pēdējā, astotajā, posmā, tādējādi triumfējot arī kopvērtējumā, kur visu goda pjedestālu aizņēma latvieši.

Vīru elites grupā otro vietu kopvērtējumā ieņēma Kristens Krīgers, bet trešajā vietā ierindojās Kristaps Vekša.

Vispirms tika aizvadītas septītā posma sacensības, kurās Veide finišēja ceturtajā vietā, Vekša bija piektais, bet Krīgers sestais. Tikmēr Edžus Treimanis guva traumu pirmajā priekšbraucienā, tālākas cīņas neturpinot.

Vīru elites astotā posma fināla galvenā intriga bija, vai Veide spēs kopvērtējumā noķert un apsteigt tā brīža līderi Krīgeru. Finālā labs starts padevās Veidem, taču Krīgeram neizdevās izrauties brauciena galvgalī. Brauciena vadībā atradās divi britu sportisti, no kuriem vienu Veide apsteidza trešajā taisnē, pakāpjoties uz otro vietu. Latvietim pēdējā taisnē atlika tikai apsteigt brauciena līderi Kailu Evansu, ko arī Veide izdarīja, kļūstot par posma un kopvērtējuma uzvarētāju.

Puišu junioru grupā uz starta stājās trīs Latvijas pārstīvji Kārlis Brikmanis, Helvijs Babris un Mikus Strazdiņš. Septītajā posmā finālā spēja iekļūt gan Strazdiņš, gan arī Babris. Finālbraucienā otro vietu izcīnīja Strazdiņš, kamēr Babris finišēja piektajā vietā. Pusfinālā sacensības noslēdza Brikmanis

Savukārt astotajā braucienā visi trīs sekmīgi pārvarēja pusfināla barjeru, tiekoties finālā. Pirmo taisni pārliecinoši veica Strazdiņš, taču nelielas sadursmes ar britu sportistu rezultātā viņš zaudēja savu tobrīd ieņemto trešo pozīciju.

Vislabāk no Latvijas sportistiem finālā veicās Babrim, kurš ierindojās ceturtajā vietā. Brikmanis finišu sasniedza kā septītais, bet astotais finišēja Strazdiņš. Līdz ar to Strazdiņam neizdevās nosargāt trešo pozīciju kopvērtējumā, atkrītot vietu zemāk.

Tikmēr junioru meiteņu grupā Vineta Pētersone pēdējos posmos ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu, kamēr Vanesa Buldinska sacensības noslēdza priekšbraucienos.

Svētdien Eiropas kausa sezonu noslēgs bērnu, jauniešu un amatieru grupu BMX riteņbraucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!