Foto: DELFI

Latvijas junioriem sestdien neveiksmīgas bija Eiropas čempionāta sacensības kalnu riteņbraukšanā krosā (XCO).

Svelmīgajos laika apstākļos Vācijas MTB centrā Sanktvendelā juniorēm sacensībās startēja smilteniete Rūta Brakovska, kura 34 sportistu konkurencē izcīnīja 30.vietu. 7,3 kilometrus garās trases trīs apļus 17 gadus vecā braucēja veica vienā stundā un 19:43 minūtēs, uzvarētājai šveicietei Alesandrai Kellerei zaudējot 17:49 minūtes.

Tikmēr junioriem starp 75 dalībniekiem bija divi Latvijas pārstāvji – Kārlis Tone un Dāvis Perševics. Juniori veica četrus apļus, kuros no latviešiem labākais bija Perševics, ieņemot 68.vietu, bet Tone bija pozīciju zemāk. Perševics bija pēdējais no finišu sasniegušajiem, bet viņa rezultāts bija precīzi pusotra stunda. Uzvarētājam dānim Simonam Andreasenam viņš zaudēja 16:34 minūtes. Tone tika apsteigts pa apli un nefinišēja.

Atgādinām, ka pirmais dalību Eiropas čempionātā noslēdza "DPA Cycling Team" komandas pārstāvis Ansis Uškaurs, kurš startēja tikai eliminatorā, kur ieņēma 42.vietu. Uškauram tās bija tikai otrās sacensības pēc pāriešanas no BMX uz kalnu riteņbraukšanu.

Vēl sestdien U-23 grupā startēs trīs Latvijas pārstāvji - Pēteris Janevics, ("DPA Cycling team"), Arnis Pētersons ("ZZK") un Raivis Sarkans ("NN Sporta klubs"). Savukārt svētdien elitē brauks vienīgais Latvijas sportists no "DPA Cycling Team" Matīss Preimanis. Visiem Latvijas sportistiem šī ir debija Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!