Trešdien pulksten 18:00 Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks 100 kilometru garais "BSC Group GP" velobrauciens, kas būs sezonas otrais Latvijas kausa posms šosejas riteņbraukšanā. Sacensībām pieteikušās virkne Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas riteņbraukšanas zvaigžņu. Viņu vidū – Krists Neilands, Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs, Gedaminas Bagdonas un Raits Arms, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Biķernieku kompleksā sporta bāze ir lieliska vieta dinamisku un ļoti skatāmu šosejas riteņbraukšanas sacensību rīkošanai. Jūlija pirmās dienas vakarā šeit norisināsies sezonas otrais Latvijas kausa posms – "BSC Group GP" velobrauciens. Sacensību rīkotāji parūpējušies par 100 kilometru garu distanci, kas sadalīta 18 apļos.

Skatītājiem un pašiem dalībniekiem papildus interesi un sportisko azartu radīs starpfiniši, kuros būs iespējams tikt pie vērtīgām atbalstītāju sarūpētām balvām. Prognožu konkurss ar vērtīgam balvām no "Piebalgas alus" sacensību starta un finiša zonā sagaida arī skatītājus.

Dalībnieku sastāvs velobraucienā solās būt ļoti spēcīgs kā vīriešiem, tā arī sievietēm. Pirmās sacensības Latvijā pēc gada pārtraukuma aizvadīs trīskārtējais Latvijas elites čempions, "Giro d'Italia" posma piektās vietas ieguvējs, kā arī Ungārijas tūres un Valonijas velobrauciena uzvarētājs Krists Neilands. Sacensībām no latviešiem šobrīd pieteikušies arī tādi vīri kā – pasaules tūres komandas "Trek – Segafredo" sportists Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs, Andris Vosekalns, Kristers Ansons, Viesturs Lukševics un virkne citu laba līmeņa braucēju.

No Igaunijas sportistiem sacensībās startēs trenera Toma Flakša vadītā "Tartu 2024/ BCC" vienība ar Eiropas U23 čempionāta medaļnieku Raitu Armu un Markusu Pajuru priekšgalā. Tikmēr lietuvieši būs pārstāvēti ar Klaipēdas komandas braucējiem. Viņu vidū arī eksprofesionālis Gedaminas Bagdonas, Lietuvas "Plento" tūres pirmā posma uzvarētājs Justas Beniušis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!