Foto: Publicitātes foto

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) otro gadu pēc kārtas noteiks gada labāko pašmāju riteņbraucēju. Šogad šim titulam izvirzīti septiņi sportisti. Līdzjutēju balsojums Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā norisināsies no 10. – 30. novembrim, informēja LRF.

Šosezon Latvijas gada labākā riteņbraucēja balvai izvirzīti kopumā septiņi sportisti, kuri pārstāv šosejas, BMX un MTB riteņbraukšanas veidus. No šosejas riteņbraucējiem šim titulam virzīti – Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins. Smukulis šosezon jau otro gadu pēc kārtas sekmīgi noslēdza "Tour de France" velobraucienu, palīdzot komandas biedram izcīnīt uzvaras divos etapos. Individuāli smiltenietim uzvara Latvijas čempionātā individuālajā braucienā un arī trešā vieta Norvēģijas daudzdienu velobrauciena posmā. Viņš arī bija vienīgais Latvijas pārstāvis prestižajā "Pro Tour" līmenī. Saramotins tikmēr triumfēja augstākās kategorijas velobrauciena "Vuelta a Burgos" individuālajā braucienā, divas reizes izcīnīja otro vietu Latvijas čempionātā, kā arī sekmīgi cīnījās vairākos citos augstākā līmeņa velobraucienos.

No BMX gada riteņbraucēja balvai izvirzīti trīs sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Kristens Krīgers. Štrombergs šosezon kļuvis par Eiropas čempionu un izcīnījis divas uzvaras pasaules kausa izcīņā Superkrosā. Tāpat vēl vairāki panākumi gūti ASV čempionāta posmos. Treimanis tikmēr izcīnīja augsto ceturto vietu pasaules čempionātā, triumfēja pasaules kausa izcīņas Superkrosā "Time – trial" sacensībās Berlīnes posmā un BMX Eiropas līgas kopvērtējumā. Juniors Kristens Krīgers Eiropas čempionātā izcīnīja otro pozīciju junioru konkurencē, kā arī bija otrais BMX Eiropas līgas sezonas kopvērtējumā.

Līdz šim veiksmīgākā sezona aizvadīta mūsu MTB XCO riteņbraucējiem, kuri cīnīsies par iespēju startēt Olimpiskajās spēlēs. Gada labākā riteņbraucēja balvai izvirzīti – Arnis Pētersons un Matīss Preimanis. Pētersons šogad izcīnīja augsto 19. vietu pasaules čempionātā MTB XCO krosā U23 vecuma grupā un bija 21. Eiropas čempionātā. Tikmēr Preimanis šobrīd ir labāko 100 sportistu skaitā UCI rangā, kā arī triumfēja šī gada Latvijas čempionātā XCO krosā.

Aktīvā riteņbraukšanas sacensību sezona praktiski ir noslēgusies. Novembrī galvenais notikums būs ASV, kur Māris Štrombergs cīnīsies par uzvaru prestižajās "USA Grand" sacensībās, kas ir noslēdzošais ASV čempionāta posms. Tikmēr Latvijas vadošā šosejas riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" startēs UCI kategorijas velobraucienos Japānā. Pašmājās novembrī vienīgās velo sacensības būs Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā, kur divu nedēļu nogalēs tiks aizvadīti četri posmi.
Jau 10. novembrī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv sāksies līdzjutēju balsojums par 2014. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Šis balsojums būs viens no kritērijiem, pēc kā tiks noteikts titula ieguvējs. Vērā tiks ņemts arī mediju, BMX klubu, šosejas un MTB treneru, kā arī LRF padomju balsojumi.

Pagājušajā gadā par Latvijas gada labāko riteņbraucēju tika atzīts Toms Skujiņš. Viņam izdevās gūt bronzas medaļu Eiropas čempionātā un piekto vietu pasaules U23 grupas čempionātā. Šogad Skujiņš debitēja elites grupā. Viņa kontā uzvara Kanādā notiekošajā UCI 2.2 kategorijas velobrauciena "Tour de Beauce" velobraucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!