Foto: Publicitātes foto
Latvijas parariteņbarucējs Oskars Gailišs šonedēļ Šveicē piedalījās Pasaules kausa sacensībās ar mērķi iegūt Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) punktus atlasei uz 2016. gada paralimpiskajām spēlēm Rio, informē sportista pārstāvji.

Sacensības sportisti sāka ar 28,3 km braucienu ar individuālo startu. Sacensību starts norisinājās lietainos laika apstākļos. Uzrādot rezultātu 41:12,32, Latvijas sportists ierindojās 17.vietā.

Pēc atpūtas dienas notika grupas brauciens. 58 km distance bija izveidota pa apļiem, katrs 14,5 km garumā. Katrā aplī bija jāpievar divi apmēram kilometru gari kāpumi ar stāvumu līdz 10 procentiem, viens īsāks pacēlums, bet 17 procentu stāvs, kā arī vairāki ātri, līkumaini nobraucieni.

Arī grupas braucienā laika apstākļi sportistus nelutināja, sacensības iesākās lietū, kurš gan vēlāk mitējās. Oskars Gailišs finišu sasniedza 13.vietā, ar ko pats sportists palika neapmierināts, jo punkti Rio netika nopelnīti. Par tiem Latvijas riteņbraucējs turpinās cīnīties 20. un 21. jūnijā turpat Šveicē notiekošajā Eiropas kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!