Foto: AFP/Scanpix

Kļuvis zināms, ka par Latvijas vadošās šosejas riteņbraukšanas komandas "Rietumu – Delfin" jauno galveno treneri kļuvis 30 gadus vecais igaunis Renē Mandri. Savas profesionālās sportista karjeras laikā Mandri pārstāvējis pazīstamo Francijas riteņbraukšanas komandu "AG2R La Mondiale", kuras sastāvā sekmīgi startējis arī "Girio d Italia" un "Vuelta Espana" velobraucienos.

Aiz kalniem vairs nav jaunā riteņbraukšanas sezona. Jau iepriekš vēstījām, ka aktīvi tai gatavojas arī Latvijas vadošā šosejas riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin", kas aizvada plānveidīgu treniņnometni Spānijā, lai drīzumā uzsāktu jauno sacensību sezonu.

Otrdien oficiāli kļuvis zināms, ka jaunajā sezonā "Rietumu – Delfin" komandas galvenais treneris būs jaunais Igaunijas riteņbraukšanas speciālists Renē Mandri.

30 gadus vecais Mandri savas karjeras laikā no 2007. līdz 2011. gadam pats bijis profesionālais riteņbraucējs, pārstāvot Francijas Pro Tour komandu "AG2R La Mondiale". Šajā laika posmā viņš piedalījies divos no trijiem pasaules prestižākajiem velobraucieniem - "Girio d Italia" un "Vuelta Espana". Vissekmīgāk Mandri startēja 2007. gada "Vuelta Espana" daudzdienu velobraucienā, kura kopvērtējumā ierindojās 24. vietā, bet atsevišķos etapos bijis sestajā vietā. Turpinājumā viņš pārstāvējis Lielbritānijas kontinentālo komandu "Endura Racing". Pagājušajā sezonā Mandri Igaunijas komandas "Peleton" sastāvā startēja "Baltijas ceļa" daudzdienu velobraucienā, kura kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

Bez Mandrī, "Rietumu – Delfin" komandas treneru sastāvā būs arī jaunais latviešu speciālists Toms Flaksis, bet komandas sporta direktors ir Rolands Japiņš.

No sportistiem, komandai pievienojušies tādi labi zināmi riteņbraucēji kā – Eiropas vicečempions grupas braucienā Andžs Flaksis, divkārtējs Baltkrievijas vicečempions grupas braucienā elitei Sergejs Papoks un pašmāju sprinteris Emīls Liepiņš. Sastāvā arī šogad ir Andris Smirnovs, Armands Bēcis, Andris Vosekalns un citi.

Jau martā "Rietumu – Delfin" startēs vēsturiskajā Normandijas daudzdienu velobraucienā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!