Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas riteņbraucēji Alekss Krasts, Pauls Rubenis un Kristers Ansons piektdien pasaules čempionāta grupas braucienā U-23 grupā finišēja attiecīgi 90., 130. un 135.vietā.

U-23 grupas sportisti piektdien mēroja 161,1 kilometru garu distanci ar daudziem pauguriem. Trasē bija arī vairāki kritieni, vienā no kuriem iekļuva arī Rubenis.

Trīs braucēji aizbēga no lielās grupas, panākot gandrīz piecu minūšu pārsvaru pār peletonu, taču viens pakaļ otram tika noķerti, izveidojot jaunas līderu grupiņas.

Izšķirošais neilgi pirms finiša izrādījās itāļa Filipo Barončīni izrāviens. Lielā grupa viņu nepanāca, kaut arī centās, itālim finišējot divas sekundes pirms tās.

Otro vietu ieņēma Eritrejas pārstāvis Biniams Girmajs, trešo - nīderlandietis Olafs Koijs.

Krasts finišēja 90.vietā, uzvarētājam piekāpjoties deviņas minūtes un 40 sekundes. Rubenis ar 130.vietu zaudēja Barončīni 14 minūtes un 36 sekundes, Ansons ar 135.vietu finišēja vēl trīs sekundes vēlāk.

No 174 startējušajiem riteņbraucējiem nefinišēja 30. Viņu vidū bija arī viens no trim pirmā atrāviena autoriem Igaunijas sportists Gļebs Karpenko.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas riteņbraucēji Kārlis Klismets un Gvido Kokle ieņēma attiecīgi 84. un 85.vietu pasaules čempionāta grupas braucienā junioriem, kamēr Matīss Kaļveršs un Kārlis Valters Grundulis nefinišēja.

Vīriešu elites grupas braucienā, kas notiks svētdien, Latviju pārstāvēs četri riteņbraucēji, kas ir maksimāli iespējamais skaits pēc kvotu sadales. Cīņā dosies Toms Skujiņš, Krists Neilands, Emīls Liepiņš un Mārtiņš Pluto.

Sieviešu elitē Latvija būs pārstāvēta ar Danu Rožlapu, Liju Laizāni un Līnu Svarinsku, kamēr junioru meiteņu sacensībās - ar Lauru Belohvoščiku, Kitiju Siltumēnu un Evelīnu Ermani-Marčenko.

Pasaules meistarsacīkstēs individuālie braucieni norisinājās Brigē, bet grupas braucieni notiek Lēvenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!