Foto: Publicitātes foto

Latvijas sportists Gundars Osis ceturtdien izcīnīja trešo vietu pasaules BMX čempionātā krūzeru klasē 35-39 gadus veciem braucējiem.

Sākotnēji Latvijas pieaugušo izlases mehāniķis Osis priekšsacīkšu braucienos izcīnīja attiecīgi otro, pirmo un pirmo vietu. Sekojošajā ceturtdaļfinālā viņš uzvarēja savā braucienā, pusfinālā finišēja otrais, bet finālbraucienā bija trešais ātrākais.

Par pasaules čempionu kļuva vietējais Jaunzēlandes sportists Stīvens Šimanskis.

Kā ziņots, pirms tam trešdien Latvijas jaunais BMX braucējs Reino Liepiņš nepārvarēja pusfināla barjeru jauniešu konkurencē B-12 vecuma grupā. Savukārt amatieru grupā braucējiem no 25 līdz 29 gadu vecumam latvietis Kristaps Ozoliņš priekšsacīkstēs savā braucienā palika sestais un tālākām cīņām nekvalificējās.

Tikmēr elites un junioru sportistiem cīņa par medaļām norisināsies nedēļas nogalē. Latvijas labākie sportisti sacensību vietā ieradās ceturtdien, lai piektdien sāktu oficiālos treniņus. Latviju junioru konkurencē pārstāvēs Kristens Krīgers, bet vīru elites grupā startēs divkārtējais pasaules un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, Rihards Veide un Toms Mankus.

Kā ziņots, pasaules čempionātā nestartēs šīgada Eiropas vicečempions Edžus Treimanis, kurš Eiropas čempionāta pēdējā posmā jūlija vidū kritienā guva asinsizplūdumu liesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!