Ar aizraujošām sacensībām 12 stundu garumā svētdien Lietuvas pilsētā Panevēžā noslēdzās Baltijas valstu čempionāts treka riteņbraukšanā. Elites grupā omniuma disciplīnā otro vietu absolūtajā ieskaitē un zelta medaļu Latvijas čempionāta vērtējumā ieguva Pauls Rubenis, bet šajās sacensībās junioriem nepārspēts palika Kristiāns Belohvoščiks. Sprintā vīriem sevi lieliski apliecināja Ainārs Ķiksis, kurš piekāpās tikai diviem pasaules klases trekistiem no Lietuvas.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionāti treka riteņbraukšanā, kā arī Open sacensības U-17 grupas sportistiem, svētdien Lietuvas pilsētā Paņevežā esošajā "Cido" arēnā turpinājās ar omniuma (daudzcīņas), sprinta un keirina disciplīnām. Latvijas čempionāta vērtējumā tika sadalīti pieci medaļu komplekti.

Ar lielu interesi tika gaidītas sprinta sacensības, kurās startēja seši Latvijas trekisti. Pamatsacensībām kvalificējās – Ainārs Ķiksis, Kamerons Makvards, Kristaps Knops un Reinis Andrijanovs. Ceturtdaļfinālā Ķiksis divu braucienu summā pārspēja Knopu, bet pusfinālā iekļuva arī Makvards, kurš trīs braucienos tika galā ar Arvidas Videiku no Lietuvas.

Pusfinālā 1990. gada pasaules junioru čempions Ķiksis sīvā cīņā atzina 2013. gada pasaules junioru čempiona Svajūnas Jonauskas pārākumu. Savukārt pasaules ranga 10. vietā esošais Vasilijus Lendens viegli tika galā ar Makvardu. Cīņā par Latvijas čempionāta zeltu Ķiksis pārspēja Makvardu, bet bronzas godalgu ieguva Kristaps Knops. Cīņā par Baltijas un Lietuvas čempiona tituliem pārāks bija Lendens.

Visas dienas garumā četrās disciplīnās un sešās vecuma grupās notika omniuma (daudzcīņas) sacensības. Kopā tika vērtēti sportistu sasniegtie rezultāti skrečā, tempa braucienā, izslēgšanas braucienā un punktu sacīkstē.

Elites grupā visas dienas garumā stabilu sniegumu demonstrēja Pauls Rubenis un Vitālijs Korņilovs. Abi Latvijas sportisti atradās kopvērtējuma vadībā pirms punktu sacīkstes. Tajā triumfu guva Eiropas U-23 bronzas medaļnieks šosejas riteņbraukšanā Raits Arms no Igaunijas. Viņam ar to bija gana, lai izrautu uzvaru kopvērtējumā un kļūtu ne tikai par Igaunijas, bet Baltijas čempionu. Otrā vieta absolūtajā ieskaitē un pirmā Latvijas čempionāta vērtējumā Paulam Rubenim, bet uzreiz aiz viņa sekoja Kristers Ansons un Vitālijs Korņilovs, kuriem attiecīgi sudrabs un bronza Latvijas čempionātā.

Sieviešu elitē ar aktīvu sniegumu visās disciplīnās izcēlās Līna Svarinska. Trenera Raivja Belohvoščika audzēknei otrās vietas skrečā un tempa braucienā, bet kopvērtējumā Līnai trešā vieta absolūti un trešais nacionālais čempiones tituls. Junioru puišu grupā līdera godā visas dienas garumā turējās Kristiāns Belohvoščiks ("Belo CP"/RRS), kurš arī kļuva absolūto uzvarētāju, sev aiz muguras atstājot divus Igaunijas sportistus – Madi Mihkelsu un Jonasu Kūritsu. Otrā vieta Latvijas čempionāta ieskaitē Danielam Kučerjavijam, bet trešo pozīciju ieguva vēl viens RRS sportists Bruno Mārtiņš Binovskis. Meiteņu junioru grupā par Latvijas čempioni kļuva Dobeles sporta skolas pārstāve Kitija Siltumēna, bet otrā vieta RRS sportistei Lāsmai Elzai Vaivodei.

Jauniešu U-17 grupā omniuma kopvērtējumā ceturto vietu ieguva Rihards Reinfelds (MSĢ/"Ķekavas NSS"), bet desmitnieku noslēdza Dans Krumpāns (RRS) un Gusts Lapiņš (MSĢ/"Kuldīga"). Jaunietēm sestā vieta Laurai Belohvoščikai ("Belo CP"/RRS). Jāatzīmē arī Matīsa Kaļverša iegūtā trešā vieta junioru keirina sacensībās.

Sacensības rīkoja Lietuvas, Latvijas un Igaunijas riteņbraukšanas federācijas.

Latvijas un Lietuvas apvienotais čempionāts šosejas riteņbraukšanā notiks no 18. – 21. jūnijam, bet apvienotie BMX un MTB Olimpiskā krosa čempionāti attiecīgi – 4. un 12. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!