Foto: Publicitātes foto
Latvijas pārstāvis Oskars Gailišs aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijā aizvadījis divas veiksmīgas sacensību dienas Eiropas kausa izcīņā šosejas riteņbraukšanā, izcīnot otro vietu sezonas kopvērtējumā, informē sportists.

Pirmajā sacensību dienā sportisti sacentās 65,1 km (17 apļi x 3,3 km) grupas braucienā. Trase bija tehniska, ar daudziem pagriezieniem, aprgiezienu uz bruģa, ātriem nobraucieniem, kā arī fiziski smaga. Viena apļa ietvaros viens izteikts kāpums un divi lēzeni pacēlumi.

Sacensību dalībnieku vidū bija vairums UCI parariteņbraukšanas Pasaules ranga TOP20 sportisti, arī šī gada pasaules čempions grupas braucienā. Sacensības kā allaž izvērtās aktīvas, ar daudziem atrāvienā mēģinājumiem un taktiskām cīņām. Dodoties pēdējā aplī, līderu grupā bija palikuši četri sportisti – divi vācieši, ar pasaules čempionu priekšgalā, daudzkārtējs pasaules un paralimpiskais čempions un Oskars Gailišs.

Pēdējo kilometru pirms finiša, kas bija tehniski sarežīts, vislabāk prata izmantot Latvijas sportists, liekot lietā savas labās divriteņa pārvaldīšanas tehniskās iemaņas, izvirzoties otrajā pozīcijā pirms finiša taisnes, kura bija ierīkota lēzenā pacēlumā. Finiša spurtā Gailišam gan nācās atzīt šī gada pasaules čempiona Tobiasa Fetera pārākumu, izcīnot 2. vietu, vācietim zaudējot uzvarētājam nepilnu sekundi.

Nākamajā dienā tajā pat trasē, norisinājās individuālais 16,5 km brauciens (5 apļi x 3,3 km). Lai iegūtu godalgoto vietu Eiropas kausa kopvērtējumā, Oskars Gailišs nedrīkstēja finišēt zemāk par ceturto vietu. Tas arī izdevās, distancē pavadot 27 minūtes un 24 sekundes, tika izcīnīta 3. vieta. Līdz ar to Gailišs ieguva 2. vietu Eiropas kausa kopvērtējumā.

"Ar savu sniegumu esmu vairāk kā apmierināts," pēc sacensībām pauda sportists. "Spēju sastādīt pienācīgu konkurenci sportistiem, kuri pirms trīs nedēļām pasaules čempionātā izcīnījuši godalgotās vietas, gan uz arī finišējuši pirmajā desmitniekā. Arī pats pirms šim sacensībām aizvadīju nedēļas treniņnometni Slovākijā, kura acīm redzami bija noderīga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!