Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Alverto Kontadors no Spānijas pēc 2016.gada sezonas beigām grasās aiziet no profesionālā sporta, pirmdien preses konferencē paziņoja sportists.

"Šosezon es noteikti piedalīšos sacensībās, bet nevaru garantēt savu dalību nākamgad. Tas varētu būt mans pēdējais gads riteņbraukšanā," Kontadors izteicās, ka neredz sevi kā riteņbraucēju pēc 2016.gada sezonas.

32 gadus vecais Kontadors 2015.gada sezonu uzsāks trešdien "Ruta del Sol" piecu dienu sacensībās Spānijas dienvidos. Savukārt pēc sezonas noslēgsies Kontadora līgums ar "Tinkoff-Saxo" komandu.

Spānis Kontadors ir uzvarējis 2007. un 2009.gada "Tour de France", 2008., 2012. un 2014.gada "Vuelta a Espana", kā arī 2008.gada "Giro d'Italia" daudzdienu velobraucienos. Viņš ir tikai viens no sešiem riteņbraucējiem, kurš karjeras laikā triumfējis visās trijās prestižākajās daudzdienu tūrēs.

Kontadors arī triumfēja 2010.gada "Tour de France" sacensībās un 2011.gada "Giro d'Italia" velobraucienā, tomēr šie tituli viņam tika atņemti dopinga skandāla dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!