Latvijas riteņbraucēji noslēguši dalību divās UCI kategorijas velokrosa sacensībās Ķīnā. Hainanā notikušajās sacensībās sieviešu elites grupā trešo vietu izcīnīja Lelde Ardava, bet vīriešu konkurencē Oskaram Muižniekam desmitā pozīcija, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas riteņbraucēji "Qiansen Trophy" velokrosā, kam pieškirta UCI C1 kategorija, sevi apliecināja ļoti veiksmīgi. Sieviešu konkurencē par lielu pārsteigumu uzvaru izcīnīja "Ebike Machine" komandas braucēja Katrīna Jaunslaviete, tā ātri nonākot pasaules vadošo velokrosa portālu uzmanības epicentrā.

Trešdien Latvijas sportisti jau cīnījās citās UCI C1 kategorijas sacensībās, kas šoreiz notika Hainanā. Rīkotāji bija sagatavojuši visai interesantu un pietiekami smagu trasi, kas no braucējiem prasīja daudz fiziskā spēka un labu tehnisko sagatavotību.

Sieviešu elites konkurencē šoreiz, atrodoties līderu vidū, Katrīnu Jaunslavieti piemeklēja tehniska neveiksme, kas liedza cīnīties par augstām vietām. Tikmēr ļoti atzīstami sevi parādīja otra mūsu sportiste Lelde Ardava. "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucēja un šī gada Latvijas čempione MTB maratonā turējās brauciena līderu grupā un finišēja augstajā trešajā vietā, kas ir Leldes lielākais panākums velokrosā.

Par uzvarētāju kļuva 41 gadu vecā zviedriete Asa Maria Erlandssone. Viņas laiks trasē bija 42 minūtes un 57 sekundes. Otro vietu tikmēr ieguva ASV pārstāve Emīlija Kačoreka, kas uzvarētājai piekāpās par piecām sekundēm. Lelde Erlandssonei zaudēja 44 sekundes.

Vīriešu konkurencē, tāpat kā iepriekšējā velokrosā, arī šoreiz nepārspēts palika pazīstamais beļģu sportists Vieste Bosmans. Viņš par deviņām sekundēm apsteidza čehu riteņbraucēju Radomiru Siumuneku. Tikmēr trešais bija francūzis Stīvs Čainels, no beļģa atpaliekot par vienu minūti un septiņām sekundēm. Atzīstamu rezultātu sasniedza Oskars Muižnieks ("Sportlife Cycling team"), kurš ieņēma desmito vietu, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un septiņas sekundes. "Rietumu – Delfin" komandas igauņu riteņbraucējs Pēters Prūss palika 18. (+6:12), Uldis Ālītis finišēja 22. pozīcijā, Andris Smirnovs bija 32., Raivis Sarkans 37., bet Dmitrijs Sorokins tika ierindots 47. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!