Lieliskas ziņas pirmdien saņemtas par Latvijas izlases šosejas riteņbraucēju Emīlu Liepiņu. Dobelnieks noslēdzis jaunu divu gadu līgumu ar prestižo pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komandu "Trek – Segafredo", kuru viņš pārstāv no 2020. gada sezonas sākuma. ASV reģistrēto vienību turpina pārstāvēt arī cits mūsu riteņbraucējs – Toms Skujiņš, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Emīla Liepiņa karjera piedzīvojusi dažādus nogriežņus, tomēr kopš 2017. gada dobelnieka karjeras līkne bijusi ar izteiktu augšupeju. 2020. gadā Liepiņš parakstīju savu pirmo līgumu ar kādu no pasaules tūres vienībām. Viņš pievienojās Tomam Skujiņam "Trek – Segafredo" vienībā. Komandas sastāvā Liepiņš bijis liels palīgs virknē komandu uzvaru gan klasikās, gan daudzdienu posmos. Tieši latvieša īpašības ar smagu darbu palīdzēt komandai gūt uzvaras, ļoti apmierinājusi komandas vadību.

Individuāli pašam augstvērtīgākie rezultāti šo divu gadu laikā bijuši – otrā vieta Ungārijas tūres posmā, ceturtā vieta "UAE Tour" posmā, sestā vieta "Tirreno – Adriatico" velobrauciena posmā. Šogad Liepiņš izcīnīja sudraba medaļu Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā. Riteņbraucējs aizvadījis arī vienu grandtūri. Pērn "Vuealta a Espana" velobraucienā Latvijas riteņbraucējs divas reizes finišēja labāko 15 skaitā.

"Esmu ļoti priecīgs par otro divu gadu līgumu ar vienu no pasaules vadošajā komandām," izsakās Liepiņš. "Jau janvārī man bija saruna ar komandas menedžeri, kurš izteica apmierinātību ar to, kā es daru savu darbu, palīdzot komandai sasniegt augstākos rezultātus. Menedžeris nākotnē saredz iespēju man dot vairāk iespējas pašam individuāli cīnīties par rezultātu."

"Esmu parādījis, ka varu braukt un būt noderīgs šim līmenim. Šī sezona man iesākās ļoti labi. Divās prestižās pasaules tūres sacensībās finišēju TOP6, tomēr vēlāk saslimu ar Covid-19 vīrusu. Slimošanas laikā komandas menedžeris man piezvanīja, lai nesatraucos par jauno kontraktu. Tas lieliski parāda, cik lieliska ir "Trek – Segafredo" vienība pret saviem sportistiem," atzīst sportists.

Bez Liepiņa, komanda pirmdien paziņoja par jauniem līgumiem ar citiem klasiku braucēji – ASV supertalantu Kvinu Simonsu, luksemburgieti Aleksu Kiršu, beļģi Edvardu Tēnsu un dāni Aleksandu Kampu. "Trek – Segafredo" turpinās pārstāvēt arī Toms Skujiņš, kurš pērn noslēdza jaunu divu gadu līgumu.

Pirmdien abi latvieši uzsāks Polijas tūres velobraucienu, kas ilgs līdz nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!