Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ("Trek – Segafredo") trešdien daudzdienu sacensību "Vuelta a Espana" 14. posmā ierindojās 139. vietā, otrajā posmā šogad uzvarēja Tims Vellenss, bet kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja slovēnis Primožs Rogličs.

Trešdien sportisti mēroja 204,7 kilometrus no Lugo līdz Ourensei.

Vellenss no "Lotto Soudal" vienības bija uzvarējis arī velobrauciena piektajā posmā.

"Mēs ieradāmies šeit, lai gūtu vismaz vienu uzvaru posmā," uzvarētājs sacīja pēc finiša. "Kad mēs izcīnījām pirmo, komanda turpināja cīnīties par otro."

"Es zināju, ka šodien ir man piemērota diena. Tomēr viena lieta ir sagaidīt pareizo dienu, otra – būt pareizajā pozīcijā, atrasties atrāvienā un būt labā formā, un šodien viss noritēja perfekti," priecājās Vellenss.

Tagad 29 gadus vecais riteņbraucējs var lepoties ar pāris uzvarām posmos gan "Vuelta a Espana", gan "Giro d'Italia" velobraucienā.

"Uzvarēt nav viegli. Man bija patiešām jācīnās, lai iekļūtu atrāvienā, un visi mani biedri atrāvienā bija patiešām spēcīgi braucēji," piebilda Vellenss. "Jutu, ka kanādietis Maikls Vudss ("EF Pro Cycling") tuvojas, bet pēkšņi finiša līnija bija klāt, un es to šķērsoju pirmais."

Vudss ar tādu pašu laiku bija otrais, čehs Zdeneks Štibars ("Deceuninck – Quick Step") – trešais, un nīderlandietis Dilans van Bārle ("Ineos Grenadiers") – ceturtais.

Liepiņš finišu sasniedza 139. vietā 15 minūtes un 42 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā vadībā joprojām ir Rogličs ("Jumbo–Visma"), kurš finišēja desmitais trīs minūtes un 44 sekundes aiz uzvarētāja. Viņš ekvadorieti Ričardu Karapasu ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 39 sekundēm, bet Hjū Kārtiju no Lielbritānijas ("Education First") – par 47 sekundēm.

Liepiņš ieņem 120. vietu, nepilnas trīs stundas un divas minūtes aiz līdera.

Ceturtdien sportistiem priekšā 230,8 kilometrus gara distance ar pieciem trešās kategorijas kāpumiem.

Spānijas tūre finišēs 8. novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek – Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, ir gana daudz pārbaudījumu kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām ir iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš pagājušajā nedēļā izstājās no tūres. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek – Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!