Foto: AFP/Scanpix

Latvijas komandas "Rietumu-Delfin" lietuviešu riteņbraucējs Toms Vaitkus sestdien izcīnīja otro vietu Taihu ezera daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) astotajā posmā.

Priekšpēdējā posmā kārtējo reizi triumfēja poļu izcelsmes itāļu velobraucējs Jakubs Marečko ("Southeast"). Viņš 143,6 kilometrus garo distanci veica trīs stundās, 12 minūtēs un 32 sekundēs, finišējot vienā grupā ar vēl 51 sportistu.

Uzreiz aiz Marečko finišēja Vaitkus. Tāpat lielajā grupā finišēja cits "Rietumu-Delfin" komandas velobraucējs rumānis Larss Prija, kuram attiecīgi 33.vieta.

Arī šajā posmā labākais no latviešiem bija Deins Kaņepējs, kurš no uzvarētāja atpalika par 38 sekundēm, ieņemot 59.pozīciju. Tikmēr Andris Vosekalns finišēja 59 sekundes pēc Marečko, kas viņam deva 88.vietu.

Kā zināms, pirms tam divus posmus pēc kārtas Vaitkus ierindojās septītajā vietā, bet Marečko šī ir jau trešā uzvara trīs etapos.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Marečko, taču nu labāko desmit sportistu vidū iespraucies arī Vaitkus, kurš no Itālijas velobraucēja atpaliek par 57 sekundēm. 30 vietas augstāk un nu 28.pozīciju ieņem Prija (+11:19), bet septiņas vietas zemāk atrodas Kaņepējs (+11:57). Savukārt 40. ir Vosekalns (+12:32).

Velobraucienā palicis vēl tikai viens posms, un tas noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!