Foto: Shutterstock

Londona pēdējā brīdī ir atteikusies uzņemt 2017. gada "Tour de France" startu, tādējādi saniknojot prestižā velobrauciena rīkotājus, ziņo BBC.

Londona līdz ar Edinburgu, Mančestru un vairākām Vācijas pilsētām pretendēja uz "Grand Depart" jeb velobrauciena starta uzņemšanu un uzvarēja šajā konkursā, taču dienu pirms līguma parakstīšanas beigu termiņa atteicās to darīt.

"Mēs vienmēr esam uzsvēruši, ka "Tour de France" atgriešanās Londonā ir atkarīga no finansējuma," saka par pilsētas transportu atbildīgās kompānijas "Transport for London" ("TfL") izpilddirektors Leons Danielss. "Tāpēc mums ir jāpieņem smagi lēmumi, lai nodrošinātu atdevi no ieguldītajiem līdzekļiem."

Londonas pēdējā brīža atteikums ir saniknojis velobrauciena rīkotājus, "Amaury Sport Organisation" (ASO), jo "TfL" bija apsolījuši finansējumu pirmajiem "Tour de France" posmiem.

Tā kā Lielbritānijā tiek samazināts transportam atvēlētais finansējums, šāds "TfL" lēmums ir saprotams, norāda BBC.

Londona "Grand Depart" uzņēma 2007. gadā, bet 2014. gadā tur bija velobrauciena trešā posma finišs, un abi šie pasākumi tika aizvadīti ļoti veiksmīgi. "TfL" 2007. gadā nodrošināja septiņus miljonus mārciņu no "Grand Depart" 27 miljonu mārciņu budžeta.

Kā zināms, divi šāgada "Tour de France" posmi tika aizvadīti Jorkšīrā un šo pasākumu apmeklēja apmēram četri miljoni skatītāju, kas vietējā ekonomikā ienesa ap 100 miljoniem mārciņu.

Pēc Londonas atteikuma ticamākā kandidāte uz "Grand Departure" paliek Vācijā, kurā "Tour de France" posmi nav notikuši kopš 2005. gada.

2016. gada "Tour de France" sāksies Normandijā, Manšas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!