Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "Rietumu banka–Rīga" riteņbraucējs Viesturs Lukševics izcīnījis sesto vietu, bet Pēters Prūss bija desmitais "Tour of China 1" velobrauciena otrajā posmā, kurā tika iekļauti vairāki nopietni kāpumi, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Kopvērtējumā Lukševics pakāpies uz devīto vietu.

Otrajā posmā riteņbraucējus sagaidīja 197 kilometru garš etaps ar izteiktiem kāpumiem. Distances laikā peletons sadalījās vairākās mazākās grupās. Aktīvu sniegumu visas distances garumā demonstrēja "Rietumu banka–Rīga" komandas riteņbraucējs Viesturs Lukševics. Kuldīdznieks iesaistījās pirmajā nopietnajā atrāvienā. Pēc tam, kad grupa, kurā atradās Lukševics tika panākts, sekoja nākamais atrāviens.

Kāpumā no sekotājiem atrāvās 21 sportists, starp kuriem arī divi "Rietumu banka–Rīga" pārstāvji – Lukševics un Pēters Prūss. Līdz finišam šo grupu neviens no sekotājiem tā arī nepanāca. Par posma uzvarētāju kļuva Itālijas profesionālās kontinentālās komandas "Willer Triestina–Selle Italia" pārstāvis Laims Bertazo, kurš pirmajā posmā bija otrais. 25 gadus vecais sportists trasē pavadīja 4 stundas 37 minūtes un astoņas sekundes. Otro vietu ieguva baltkrievs Sergejs Papoks, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "IsoWhey Sports SwissWellness team" komandas velosportists Kamerons Beilijs (abi +00:00:01).

Viesturs Lukševics finišēja augstajā sestajā vietā, bet Prūss noslēdza labāko desmitnieku. Sekotāju grupā, kas finišēja 49 sekundes pēc uzvarētāja, bija arī Māris Bogdanovičs un Andris Vosekalns, kuriem attiecīgi 56. un 63. vieta.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis otrā posma uzvarētājs Bertazo, kurš par septiņām sekundēm apsteidz Papoku. No Latvijas komandas sportistiem visaugstāko vietu ieņem Lukševics, kurš no 58. vietas pakāpies uz devīto un līderiem zaudē 27 sekundes; Pēters Prūss ir 18. vietā (+28 sek.). Andrim Vosekalnam pirms atlikušajiem trijiem posmiem 22. vieta (+1:03), Mārim Bogdanovičam 23. pozīcija (+1:10), bet Deins Kaņepējs un Armands Bēcis, kuru pamatuzdevums līdz šim bijis maksimāls darbs komandas interesēs, ieņem attiecīgi 86. un 90 vietu.

"Tour of China 1" daudzdienu velobraucienā (UCI 1. kategorija) kopumā iekļauti pieci posmi. Kā ziņojām, pirmajā etapā septīto vietu ieguva "Rietumu banka–Rīga" riteņbraucējs Andris Vosekalns, viņa komandas biedrs Māris Bogdanovičs sevi lieliski apliecināja starpfinišos, bet finišā bija 11. vietā.

Velobrauciens turpināsies ceturtdien, kad gaidāms 140 kilometru garš kalnu etaps ar vienu pirmās un diviem otrās kategorijas kāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!