Sestdien no pulksten 13:00 BMX kluba "Mārupe" mājas trasē norisināsies 2018. gada Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par valsts čempiona tituliem sportisti sacentīsies 23 dažādās vecuma un meistarības grupās. Tikmēr svētdien no pulksten 11:00 turpat norisināsies "Mārupes BMX kausa" izcīņas sacensības.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā visām vecuma un meistarības grupām norisināsies vienās sacensībās. Šajā gadā tās uzņems BMX klubs "Mārupe", kas jau iepriekš izcēlies ar spēju rīkot augsta līmeņa sacensības. Klubs arī veicis aktīvu darbu pie trases sagatavošanas, kā arī parūpējies par plašu kultūras programmu.

Latvijas čempiona tituli tiks noskaidroti kopumā 23 dažādās vecuma un meistarības grupās, kā arī klubu kopvērtējumā. Latvijas čempionāta svinīgā atklāšana sestdien gaidāma pulksten 12:50, bet sacensību sākums no pulksten 13:00. Lielie fināli, kuros noskaidrosies Latvijas čempioni, notiks no pulksten 16:00.

BMX klubs "Mārupe" parūpējies arī par lielisku kultūras un izklaides programmu. Uzreiz pēc fināliem uz lielās skatuves uzstāsies Latvijas populārais mūziķis "GACHO". Pēc tam gaidāma arī svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Dalību Latvijas čempionātā apstiprinājuši visi šīs sezonas vadošie pašmāju BMX sportisti. Elites vīru grupā gaidāma aizraujoša un spraiga cīņa starp Edžu Treimani, Kristenu Krīgeru, Helviju Babri, Mikusu Dāvi Strazdiņu un citiem. Sieviešu elitē galvenās favorītes būs – Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska. Uz starta līnija redzēsim arī pasaules vicečempionu vecākajā jauniešu grupā Niku Rožukalnu, kā arī citus pasaules čempionāta medaļniekus bērnu, jauniešu un amatieru grupās.

Svētdien no pulksten 11:00 turpat norisināsies "Mārupes BMX kausa" izcīņas sacensības, kas arī sola aizraujošas un sportiski spraigas cīņas. Lielie fināli gaidāmi no pulksten 14:00. Jaunākos braucējus pulksten 13:30 sagaida aizraujošās "Strider" sacensības. Pirms apbalvošanas gaidāma arī populārā "Riga Reggae" uzstāšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!