Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 12. septembrī, Apē aizvadīts Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) 1. kategorijas sacensību “VIVUS.lv” MTB maratona 5. posms. Kalnu divriteņu braucēji jau trešo gadu varēja baudīt Latvijā vienīgās MTB sacensības, kur 100 km distance izveidota vienā aplī, taču šogad pirmo reizi starts tika dots šīs distances idejiskajā mājvietā – Apē.

“Ape 100” ir tā vienīgā reize Latvija MTB sacensībās, kad garajā HRX maratona distancē dodas vairāk dalībnieku nekā “Latvijas Valsts Meži” pusmaratonā.

Atšķirībā no citiem “VIVUS.lv” MTB maratona posmiem, Apē pasākums notiek sestdienā un pašā rīta agrumā līdz ar pirmajiem saules stariem. Līdzjutēju gavilēm skanot, uz starta stājas “MTB 100” distances dalībnieki. Viņu vidū visa MTB maratona disciplīnas elite ar Oskaru Muižnieku (DTG-MySport) priekšgalā. Viņam izaicinājumu mest atbraucis Igaunijas čempions Pēters Prūss, kurš 2016. gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu MTB maratonā un šobrīd pārstāv profesionālo Itālijas komandu “Torpado-Sudtirol”.

Pirmajos kilometros nopietnu tempu uzņēma “DTG-Mysport” komanda, kuriem līdzi turēja Prūss un vairāki citi sportisti. Pie 35km atzīmes kopā brauca pieci braucēji, bet jau pie 65.km, pēc vairākiem stāviem un gariem kāpumiem kā līderi aizbrauca Muižnieks un Andžs Flaksis, kurš ir pasaulē pirmo “Ape 100” sacensību uzvarētājs. Aiz viņiem nepilnu minūti brauca un vienatnē cīnījās Prūss. Pēdējos kilometros abiem līderiem izdevās vēl mazliet pieaudzēt pārsvaru un finišu sasniegt pēc 4 stundām un 11 minūtēm, kamēr Prūss izcīnīja trešo vietu un finišēja pēc trasē pavadītām 4 stundām un 15minūtēm.

Dāmu ieskaitē 100 kilometru garo distanci visātrāk pieveica Katrīna Kipure-Jaunslaviete (ZZK), kura aiz sevis atstāj Zani Ķelpi (MTB Garkalne) un Viju Frīdu(TK Sniegpulkstenīte).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!