Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Israel Start-Up Nation" komandas šveiciešu riteņbraucējam Patrikam Šelingam par aizliegto vielu lietošanu piespriesta četru mēnešu diskvalifikācija, kas noslēgsies nākamajā nedēļā.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) ziņo, ka Šelinga 24. februārī nodotajās analīzēs atklātas aizliegtās vielas terbutalīna pēdas.

UCI konstatējusi, ka 30 gadus vecais šveicietis aizliegto vielu lietojis bez nolūka uzlabot savu sniegumu. Šelings diskvalificēts no 18. maija līdz 17. septembrī, kā arī anulēti viņa sasniegtie rezultāti 2020. gada Ruandas tūrē.

Pēc UCI lēmuma "Israel Start-Up Nation" paziņoja, ka komandas neesot bijis informēta par to, ka Šelings lieto pretastmas medikamentus, kuros atrodama aizliegtā viela. Vienība bez pretenzijām pieņem UCI diskvalifikāciju.

"Kopš bērnības slimoju ar astmu. Lietot neatļautu pretastmas inhalatoru bija netīša kļūda. Gribētu atvainoties komandai un visai riteņbraukšanas ģimenei. Nekad neesmu gribējis radīt kaitējumu riteņbraukšanas reputācijai. Atzīstu savu kļūtu un pilnībā uzņemos atbildību," komanda citē Šelinga teikto.

Latvieša Krista Neilanda komandas biedrs Šelings šajā sezonā piedalījās velobraucienos ārpus Eiropas - Argentīnā, Kolumbijā un Ruandā. Iepriekšējās četras sezonas Šelings pārstāvēja UCI kontinentālā līmeņa komandu "Vorarlberg Santic", bet pirms tam trīs gadus bija Alekseja Saramotina komandas biedrs UCI Pasaules tūres vienībā IAM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!