Foto: Jānis Lārmanis
Latvijas riteņbraucēja Krista Neilanda pārstāvētā "Israel Cycling Academy" nākamsezon kļūs par UCI Pasaules tūres komandu.

Tādējādi Neilandam būs iespēja startēt kādā vai vairākās no trim lielajām daudzdienu tūrēm un daudzos citos prestižos velobraucienos.

"Israel Cycling Academy" Pasaules tūrē piedalīsies zem "Katjuša" vienības licences, kas ir atjaunota uz trim nākamajām sezonām. "Israel Cycling Academy" startēšana zem "Katjuša" licences vēl ir jāapstiprina Starptautiskajai Riteņbraukšanas savienībai (UCI).

Sagaidāms, ka komandai pievienosies arī vairāki "Katjuša" vienības riteņbraucēji. 25 gadus vecais Neilands Izraēlā bāzēto komandu pārstāv jau trešo sezonu un šovasar abas puses līgumu pagarināja uz vēl diviem gadiem.

"Israel Cycling Academy" komanda tika dibināta 2014.gada decembrī ar mērķi Izraēlas riteņbraucējiem palīdzēt sasniegt augstas sportiskās virsotnes. Sākumā tai bija kontinentālā līmeņa komandas statuss, bet pēc diviem gadiem tā startēja līmeni augstāk - profesionālā kontinentālā līmeņa statusā.

2017.gada rangā "Israel Cycling Academy" profesionālajā kontinentālajā līmenī, bet gadu vēlāk debitēja "Giro d'Italia", kur piedalījās arī Neilands. Šosezon komanda izcīnījusi 27 uzvaras.

Neilands "Israel Cycling Academy" sastāvā svinējis deviņas uzvaras un divas reizes piedalījies prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia".

Nākamgad UCI Pasaules tūrē būs trīs latvieši, jo bez Neilanda šajā līmenī startēs arī Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš, kuri pārstāvēs "Trek - Segafredo" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!