Foto: Publicitātes foto

"Israel Cycling Academy" komandas Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien uzrādīja 24. labāko laiku Dānijas daudzdienu velobrauciena otrajā posmā – individuālajā braucienā. Kopvērtējumā kuldīdznieks atkāpies uz 21. vietu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Dānijas tūre (UCI HC kategorija) ceturtdien turpinājās ar 17 kilometru garo individuālo braucienu. Trase bija līdzena, kas ātrākajiem braucējiem ļāva uzrādīt vidējo ātrumu augstāku par 52 kilometriem stundā.

Krists Neilands pēc trešdien izcīnītas piektās vietas pirmajā posmā, trasē devās kā viens no noslēdzošajiem. Latvijas čempions individuālajā braucienā trasi veica pēc 20 minūtēm un 25 sekundēm (vidējais ātrums 49,9 km/h). Tas 119 dalībnieku konkurencē deva 24. vietu.

Pirmās piecas vietas aizņēma Dānijas riteņbraucēji. Triumfēja Martins Tofts Madsens (“BHS – Almeborg –Bornholm”), kurš trasi veica pēc 19 minūtēm un 35 sekundēm. 11 sekundes viņam zaudēja un otro vietu posmā ieņēma Rasmus Kvuāde (“Riwal Readynez”), bet trijnieku ar tādu pat laiku kā Kvuādem noslēdza Mats Šmits (Dānijas izlase). No Neilanda komandas biedriem visaugstāk ierindojās Austrijas čempions Matiass Brendls, kuram devītā vieta.

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis Šmits, kurš par nepilnu sekundi apsteidz tautieti Niklasu Larsenu (“ColoQuick”). Krists Neilands atkāpies uz 21. vietu, līderim zaudējot 38 sekundes.

Velobrauciens turpināsies piektdien, kad tiks veikta 199,7 kilometru garā trešā posma distance. Līdzīgi kā pirmajā posmā, arī šeit distances beigu daļa ies pa apļiem ar kāpumu katrā no tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!