Foto: F64

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās komandas "Israel Start-Up Nation" sestdien, 17. jūlijā, ieņēma 22. vietu Sardīnijā notiekošā velobrauciena "Settimana Ciclistica Italiana" (UCI kat. 2.1) ceturtajā posmā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 168 kilometri Kaljāri apkārtnē, pārvarot pa vienam trešās, otrās un pirmās kategorijas kāpumam.

21 riteņbraucēja lielās grupas sprinta finišā ātrākais bija kopvērtējuma līderis itālis Djego Ulisi (UAE). Viņš apsteidza savu komandas biedru Aleksandru Rjabušenko no Baltkrievijas un Neilanda komandas biedru Sepu Fonmārku no Beļģijas.

Neilands finišēja vienatnē kā pirmais aiz vadošo riteņbraucēju grupas, no uzvarētāja atpaliekot par 44 sekundēm, ieņemot 22. vietu 130 braucēju konkurencē.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā itālis Djego Ulisi (UAE), kurš par 12 sekundēm apsteidz Vanmārku un par 16 sekundēm – savu tautieti Džovanni Aleoti ("BORA - hansgrohe"). Neilands Ulisi zaudē minūti un 57 sekundes, kas dod 16. vietu.

Neilandam šīs ir pirmās starptautiskās sacensības kopš maija sākuma, kad viņš piedzīvoja kritienu pēc "Giro d'Italia" posma, salaužot atslēgas kaulu. Jūnijā viņš piedalījās Latvijas un Baltijas čempionātā grupas braucienā.

"Settimana Ciclistica Italiana" velobrauciens, kas norisinās pirmo reizi vēsturē, kuldīdzniekam ir pēdējās sacensības pirms starta Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Polijā četru dienu velobrauciena "Dookola Mazowsza" (UCI kat.2.2) pēdējā posmā 15. un 61. vietu izcīnīja attiecīgi Pauls Rubenis un Kristers Ansons (abi – "Ampler").

Kozenices apkārtnē notikušajā 165 kilometrus garajā līdzenuma posmā, kas bija sadalīts piecos apļos, Rubenis finišēja grupā, kas uzvarētājam somam Anti Jusi Juntunenam ("Ampler Development Team") zaudēja 13 sekundes. Savukārt Ansons finišēja lielajā grupā deviņas minūtes un 59 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā uzvarēja norvēģis Eiriks Lunners, no kura Latvijas braucēji atpaliek trīs minūtes un septiņas sekundes. Rubenis no viņa atpalika trīs minūtes un 24 sekundes, ieņemot 20. vietu, bet Ansons finišēja 48. vietā, Lunneram piekāpjoties 13 minūtes un desmit sekundes.

Aktīvāko braucēju sarakstā Rubenis ieņēma 19. vietu. Jauno braucēju sarakstā viņam ir 12. vieta, kamēr Ansons ierindojās 26. vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!