Foto: AFP/Scanpix/LETA
Otrdien Itālijā aizvadīts prestižās grandtūres "Giro d'Italia" ceturtais posms, kurā uzvaru 202 kilometru garajā distancē izcīnīja "Lotto Fix All" komandas riteņbraucējs Tims Velenss, bet Latvijas čempions Krists Neilands no "Israel Cycling academy" vienības finišēja 37. vietā starp 174 dalībniekiem.

Pēc vienas dienas pārtraukuma otrdien atsākusies sezonas pirmā grandtūre - "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciens. Pirmdien sportisti no Izraēlas, kur tika veikti pirmie trīs posmi, pārcēlās uz Sicīlijas salu Itālijā. Ceturtajā posmā 175 tūri turpinošos dalībniekus sagaidīja 202 kilometru gara un dažāda garuma kāpumiem bagāta distane.

Dienas atrāvienā iesaistījās pieci sportisti, starp kuriem neviena no pretendentiem uz panākumu kopvērtējumā nebija. Tāpat starp bēgļiem nebija arī neviens no "Israel Cycling academy" vīriem. Pavērsiens notika pēc veiktas pusdistances, kad aktīvu sniegumu demonstrēja "UAE Emirates" pārstāvji. Krists Neilands aktīvi cīnījās par pozīciju grupas priekšējā daļā. Distances beigu daļā atrāvienā devās Eduardo Zardini ("Willer Triestina – Selle Italia") un Valerio Konti ("UAE Team Emirates"). Deviņus kilometrus pirms finiša Konti aizbēga no Zardini, kamēr sekotāju rindas kļuva arvien mazākas pēc kritiena uz šaurā ceļa.

Līdz finišam itālietis gan tika panākts. Sekoja vēl viens kritiens, kas grupu sadalīja vēl vairāk. Pēdējie metri veda pret kalnu. Aizraujošā cīņā ātrākais pēdējos metros bija pazīstamais beļģu riteņbraucējs Tims Velenss, kurš tika pie savas 21. profesionālās uzvaras. Trasē viņš pavadīja 5 stundas 17 minūtes un 34 sekundes. Otro vietu ar tādu pat laiku ieguva kanādietis Maikls Vudss ("EF Education First – Drapac p/b Cannondale"), bet trešo pozīciju guva itālietis Enriko Bataglini ("LottoNL Jumbo").

Krists Neilands finišēja deviņu braucēju lielā grupiņā, uzvarētājam zaudējot 27 sekundes. Mūsu braucējam 37. vieta, kas bija labākais rezultāts komandā. Kopvērtējumā Latvijas čempions veicis 61 vietas kāpumu un pakāpies uz 56. pozīciju. Labākā jaunā braucēja vērtējumā Kristam augstā desmitā vieta. Neilands kopvērtējuma līderim Roanam Denisam no "BMC" zaudē 2 minūtes un 46 sekundes.

Velobrauciens turpināsies trešdien, kad tiks veikta 153 kilometru gara distance ar virkni dažāda garuma kāpumiem un nobraucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!