Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien Francijā izcīnīja 24.vietu piecu dienu sacensību "Etoile de Besseges - Tour du Gard" (UCI kat.2.1) trešajā posmā un pakāpās uz kopvērtējuma devīto vietu, kamēr Toms Skujiņš finišēja 94.pozīcijā.

Šajā posmā riteņbraucēji veica 169,7 kilometrus Besēžas apkārtnē, trīsreiz pārvarot vienu trešās kategorijas kāpumu un vienreiz pāri braucot otrās kategorijas kāpumam.

Tāpat kā pirmajā posmā, arī otrajā finiša spurtā uzvarēja beļģis Arno de Lī ("Lotto Dstny"), otrais šoreiz bija francūzis Valantēns Ferrons ("TotalEnergies"), bet trešais finišēja brits Semjuels Votsons ("Groupama - FDJ"). Vadošā grupa, kurā bija Neilands ("Israel - Premier Tech"), finišēja četrās stundās trīs minūtēs un 47 sekundēs, bet Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija starp sportistiem, kas atpalika septiņas minūtes un 48 sekundes.

No latviešu komandas biedriem visaugstāk - piektajā pozīcijā - bija Neilanda kolēģis, beļģis Zeps Vanmārks

Jau ziņots, ka otrajā posmā 22 kilometrus pirms finiša uz tilta notika masveida avārija, kuras dēļ sacensību posms tika anulēts, jo pēc kritiena nebija iespējams garantēt braucēju drošību. Arī trešajā posmā bija kritiens, šoreiz etapa finišā.

Kopvērtējumā vadībā ir de Lī, 16 sekundes zaudē francūzis Benuā Kosnefruā ("AG2R Citroen"), bet 23 sekundes atpaliek Neilanda komandas biedrs, beļģis Dilans Tēnss. Neilands no līdera atpaliek 28 sekundes un ieņem devīto vietu, bet Skujiņš ierindojas 77.vietā, līderim zaudējot deviņas minūtes un desmit sekundes.

Skujiņam šīs ir sezonas pirmās sacensības, bet Neilands svētdien startēja Marseļas Lielajā balvā, izcīnot piekto vietu.

"Etoile de Besseges - Tour du Gard" sacensības tiek aizvadītas kopš 1971.gada. Pērn Skujiņš šī brauciena kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!