Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas piektdien pasaules tūrē iekļautajās Parīzes - Nicas daudzdienu velobrauciena sestās dienas sacensībās ierindojās desmitajā vietā, nopelnīdams vienu Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules ranga punktu.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 202,4 kilometrus garu distanci ar pieciem kategorizētiem kāpumiem, no kuriem viens bija pirmās kategorijas, bet pa diviem - otrās un trešās kategorijas kāpumi.

Uzvaru grupas finišā izcīnīja kopvērtējuma līderis slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš apsteidza francūzi Kristofu Laporti ("Cofidis, Solutions Credits") un austrālieti Maiklu Metjūsu ("BikeExchange").

Lielajā grupā finišēja vien 38 sportisti, kuru vidū augsto desmito vietu izcīnīja Neilands. Viņš bija vienīgais savas komandas sportists vadošo grupā.

Finišēja 142 no startējušajiem 147 sportistiem.

Kopvērtējumā līderpozīcijās nostiprinājās slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš par 41 sekundi apsteidz tuvāko sekotāju no Vācijas Maksimiliānu Šahmanu ("Bora–Hansgrohe"), bet vēl deviņas sekundes iepaliek "Astana - Premier Tech" komandas braucējs no Spānijas Jons Izagire.

Septītajā posmā riteņbraucējus sagaida 119,2 kilometrus gara distance ar trim otrās kategorijas kāpumiem un finišu pirmās kategorijas kāpuma vērtībā 1499 metru augstumā Valdeblorā Lakolmianā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!