Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" otrdien izcīnīja otro vietu Ungārijas tūres (UCI kat.2.1) prologā.

Otrdien dalībniekiem bija jāveic četrus kilometrus garš individuālais brauciens, kur ātrāko laiku, finišējot pēc četrām minūtēm un 17 sekundēm, uzrādīja čehs Jans Bārta ("Elkov - Author"), kamēr Neilands no viņa atpalika tikai par 0,34 sekundēm.

Kopumā sacensībās piedalās 129 riteņbraucēji.

Ungārijas tūre piecu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc dalības prestižajā "Giro d'Italia", kurā viņš kopvērtējumā bija 100.vietā, bet vienā no posmiem Latvijas čempions grupas braucienā izcīnīja piekto pozīciju.

Savukārt Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek-Segafredo" otrdien ierindojās 59.vietā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Criterium du Dauphine" trešajā posmā.

Velobrauciena trešajā etapā dalībniekiem bija jāveic 177 kilometrus gara distance ar pāris kāpumiem, bet visātrāk finišu sasniedza īrs Sems Benets no "BORA - hansgrohe" komandas, kurš finišēja pēc četrām stundām 15 minūtēm un 25 sekundēm, sprinta finišā apsteidzot nīderlandieti Vutu van Ērtu ("Jumbo-Visma").

Skujiņš ar uzvarētāju finišēja vienā grupā, tāpēc viņiem vienāds noslēguma laiks, latvietim tiekot klasificētam 59.pozīcijā.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir beļģis Dilans Tūnss no "Bahrain Merida" komandas, kurš par trim sekundēm apsteidz francūzi Gijomu Martēnu ("Wanty - Gobert"). Tikmēr Skujiņš atpaliek par septiņām minūtēm un 29 sekundēm un ieņem 49.vietu.

"Criterium du Dauphine" velobrauciens astoņu posmu garumā noslēgsies svētdien.

"Criterium du Dauphine" norisinās 71.reizi. Pērn Skujiņš vienā no posmiem bija devītais, bet kopvērtējumā ieņēma 56.pozīciju, kamēr uzvaru svinēja brits Džeraints Tomass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!