Piektdien Spānijā aizvadītajā UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena "Vuelta Asturias" pirmajā posmā piekto vietu izcīnīja Latvijas elites šosejas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Cycling academy" komandas. Latvijas sportists par uzvaru reāli cīnījās līdz pat pēdējiem metriem, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Trīs dienu garumā Spānijā 62. reizi norisinās "Vuelta Asturias" velobrauciens. Sacensībām piešķirta UCI 1. kategorija. Dalībnieku vidū pasaules tūres komanda "Movistar", kā arī augsta līmeņa pro kontinentālās un kontinentālās komandas.

Velobrauciena kopvērtējuma galvenais favorīts ir "Movistar" vienības spāņu riteņbraucējs Mikels Landa, kurš, pēc Alehandro Valverdes gūtā savainojuma, būs "Movistar" līderis "Giro d'Italia" velobraucienā. "Vuelta Asturias" šajā gadā startē arī "Israel Cycling academy" vienība ar Latvijas čempionu Kristu Neilandu sastāvā.

Pirmajā posmā riteņbraucēji veica 179,2 kilometru garu distanci. Tajā tika iekļauti seši trešās kategorijas kāpumi, no kuriem noslēdzošais vien dažus kilometrus pirms finiša. Dienas atrāvienā iesaistījās un viens no aktīvākajiem tajā bija Neilanda čehu komandas biedrs Daniels Tureks. Viņu lielā grupa panāca vien pēdējā kāpuma sākuma daļā.

Turpinājumā uzmanības centrā bieži bija manāms Krists Neilands. Kuldīdznieks visu laiku atradās vadošajās pozīcijās kopā ar Mikelu Landu un citiem galvenajiem favorītiem. Pēc kāpuma pievarēšanas sekoja garš un tehnisks nobrauciens. Tā sākuma daļā Latvijas čempions veica izrāvienu, iegūstot nelielu vadību, ko gan konkurenti spēja likvidēt. Jāņem vērā, ka Krists izšķirošajos mirkļos cīnījās vienatnē, kamēr galvenajiem konkurentiem bija arī komandas biedru atbalsts.

Finišs atradās nelielā kāpumā. Neilands, sākot finiša spurtu, nebija pašā priekšā, tomēr pēdējos metros spēja demonstrēt atzīstamu sniegumu un savas pozīcijas uzlaboja. Finišu viņš sasniedza piektajā vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs Karloss Kuintero ("Manzana Postobon"). Vadošā grupa trasē pavadīja 4 stundas 16 minūtes un 51 sekundi. Visaugstāk no "Movistar" vīriem šajā posmā ierindojās Ričards Karapazs, kuram trešā vieta.

Velobrauciens turpināsies sestdien, kad tiks veikts 171 kilometru garais otrais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!