Foto: AFP/Scanpix/LETA
Trešdien lielisku panākumu paveicis "Israel Cycling academy" un Latvijas elites izlases riteņbraucējs Krists Neilands, kurš spoži triumfēja Beļģijā notiekošajā UCI 1. kategorijas viendienu velobraucienā "GP de Wallonie". Neilands uzbruka 9 kilometrus pirms finiša, tā arī paliekot konkurentiem nenoķerams.

Pēc aizvadītiem diviem UCI pasaules tūres viendienu velobraucieniem Kanādā, Latvijas elites izlases šosejas riteņbraucēji – Krists Neilands ("Israel Cycling academy") un Toms Skujiņš ("Trek – Segafredo") savu komandu sastāvos trešdien Beļģijā piedalījās prestižajā UCI 1. kategorijas viendienu sacīkstē "GP de Wallonie".

Sacensībās startēja trīs pasaules tūres vienības - "Trek – Segafredo", "AG2R La Mondiale" un "Lotto Soudal". Dalībnieku vidū arī virkne pasaules vadošo pro kontinentālo vienību un Beļģijas izlase.

Riteņbraucēji veica 201 kilometru garu distanci. Kā jau Valonijas reģionā pieņemts, trasē tika iekļauti virkne dažāda garuma un stāvuma kāpumi. Distances lielāko daļu sacensību vadībā atradās atrāviena grupa, kas tika panākta, kad līdz finišam bija palicis veikt 16 kilometrus.

Abi latvieši ilgāku laiku atradās lielās grupas priekšējā daļā, esot gatavi izšķirošajai cīņai par uzvaru. Vienā no kāpumiem lielisks solo atrāviens padevās Kristam. Kuldīdznieks spēja iegūt pārsvaru pār sekotājiem. Viņu izmisīgi panākt centās gan "Trek – Segafredo", gan citu komandu braucēji.

Neilands uzņēma lielisku tempu un bija gatavs doties līdz galam. Trenera Toma Flakša audzēknis turēja pār konkurentiem nelielu pārsvaru visa noslēdzošā kāpuma laikā. Lai arī finiša taisnē konkurenti bija ļoti tuvu, tomēr panākt Kristu neviens nespēja.

25 gadus vecais Latvijas riteņbraucējs izcīnīja skaistu un ļoti pelnītu uzvaru. Šis Kristam bija pirmais viendienu velobrauciena triumfs šajā gadā. Otro vietu ieguva Toma Skujiņa komandas biedrs un šo sacensību galvenais favorīts Jasprers Streivens, bet trijnieku noslēdza "Lotto Soudal" riteņbraucējs Jaspers De Beists. Trasē Krists pavadīja 4 stundas 56 minūtes un 7 sekundes, tuvākos sekotājus apsteidzot par 2 sekundēm.

Toms Skujiņš paveica lielu darbu Streivena labā un finišēja 58. vietā, 2 minūtes un 8 sekundes aiz tautieša.

Krists aizvada savu līdz šim sekmīgāko sezonu karjerā. Viņš triumfējis arī Ungārijas tūres divos posmos un kopvērtējumā, izcīnījis otro vietu Astūrijas velobrauciena posmā, ieguvis trešo vietu Arktikas velobrauciena kopvērtējumā un finišējis piektajā vietā "Giro d'Italia" velobrauciena posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!