Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" ceturtdien izcīnīja uzvaru Ungārijas tūres (UCI kat.2.1) otrajā posmā, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Šajā etapā dalībniekiem bija jāveic nepilnu 201 kilometru gara distance ar diviem izteiktiem pirmās un otrās kategorijas kāpumiem. Neilands 30 kilometrus pirms finiša aizgāja solo atrāvienā un finišēja lepnā vientulībā, posmu beidzot pēc piecām stundām desmit minūtēm un 14 sekundēm.

Minūti viņam zaudēja otrās vietas ieguvējs, dānis Luiss Bendiksens ("Coop"), bet trešais bija itālis Marko Fraporti ("Androni Giocattoli - Sidermec"), kurš bija vēl piecas sekundes lēnāks.

Neilandam šī bija pirmā uzvara sezonā un par to viņš saņēmis 14 UCI punktus.

Kuldīdznieks kļuvis par Ungārijas tūres kopvērtējuma līderi, tuvāko sekotāju Manuelu Beleti no Itālijas ("Androni Giocattoli - Sidermec") apsteidzot par vienu minūti un septiņām sekundēm. Latvietis ir arī Kalnu karaļa kopvērtējuma līderis, bet sprinteru ieskaitē ieņem otro vietu.

Ungārijas tūre piecu posmu garumā ilgs līdz svētdienai. Velobrauciens turpināsies piektdien ar diviem līdzenuma etapiem, bet sestdien būs kalnains posms, kas var nest izmaiņas kopvērtējumā.

Neilandam šīs ir pirmās sacensības pēc dalības prestižajā "Giro d'Italia", kurā viņš kopvērtējumā bija 100.vietā, bet vienā no posmiem Latvijas čempions grupas braucienā izcīnīja piekto pozīciju.

Tikmēr Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "Wallonie-Bruxelles" ceturtdien izcīnīja 34.vietu Beļģijas tūres (UCI kat.2.HC) otrajā posmā, atkārtojot trešdien ceturtajā etapā iespēto.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 180 kilometrus garš, pauguriem un bruģa sekcijām ļoti bagāts etaps. Solo finišā uzvaru svinēja beļģis Remko Ēvenepūls, kurš distanci beidza pēc četrām stundām 26 minūtēm un četrām sekundēm, tuvākos sekotājus pārspējot par 42 sekundēm.

Liepiņš uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 46 sekundes, kas deva 34.vietu - tādu pašu kā trešdien notikušajā pirmajā etapā. Liepiņš otro dienu pēc kārtas sekmēja komandas biedra Lionela Tamineksa ceturto vietu.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Ēvenepūls, bet Liepiņš viņam zaudē divas minūtes un piecas sekundes, kas dod 38.vietu.

Šīs velosacensības ilgs līdz svētdienai.

Savukārt Viesturs Lukševics un Kristers Ansons no kontinentālā līmeņa komandas "Amore&Vita-Prodir" ceturtdien ieņēma attiecīgi 71. un 105.vietu Šveicē notikušajās vienas dienas sacensībās "GP du canton d'Argovie" (UCI kat.1.HC), kurās uzvaru svinēja norvēģis Aleksandrs Kristofs ("UAE-Team Emirates").



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!