Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kontinentālā šosejas riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin" noslēgusi Ķīnā notiekošā augstākās kategorijas daudzdienu velobraucienu "Tour of Hainan". Pateicoties veiksmīgi aizvadītajam kalnu etapam, kopvērtējumā augsto piekto vietu izcīnīja kuldīdznieks Krists Neilands, kurš kļuva arī par labāko jauno braucēju un bija vienīgais komandas pārstāvis, kurš iekļuva labāko desmitniekā, informēja vienība.

"Rietumu - Delfin" jau no oktobra sākuma atrodas Ķīnā, lai startētu vairākos tur notiekošajos velobraucienos. Pēdējais no tiem bija augstākās kategorijas sacensības "Tour of Hainan". Deviņās dienās tika veikti tik pat etapi. Netrūka ne līdzenumu, ne kalnu posmu, no kuriem īpaši jāizceļ astotais posms.

Tieši pateicoties veiksmīgi aizvadītajam astotajam posmam, kopvērtējumā uz augsto piekto vietu pacēlās "Rietumu - Delfin" komandu vēl pārstāvošais kuldīdznieks Krists Neilands. Šajā etapā viņš finišēja septiņas sekundes aiz uzvarētāja Andreja Zeitsa un ierindojās piektajā pozīcijā, kas jāvērtē kā atzīstams rezultāts. Par šo etapu Krists ieguva sešus UCI punktus. Vairākos etapos labāko 20 skaitā iekļuva gan - Tomass Vaitkus, gan arī Armands Bēcis un Emīls Liepiņš. Potenciāli ļoti labā situācijā "Rietumu - Delfin" braucēji bija septītajā posmā, kur finišā taisnē komandas "vagons" izrāvās priekšpusē, tomēr tehniska neveiksme Liepiņam un Vaitkusam liedza pacīnīties par uzvaru.

Velobrauciena noslēgumā par uzvarētāju kopvērtējumā kļuva pazīstamais itāļu sprinteris Saša Modolo, kurš savā karjerā jau ticis pie 37 profesionālajām uzvarām. 27 gadus jaunais riteņbraucējs, kurš pārstāv pasaules tūres komandu "Lampre - Merida" ,par deviņām sekundēm apsteidza Andreju Zeitsu no "Astana Pro team". Trešais tikmēr palika Džuliāns El Faress no "Marseille 13 KTM" komandas, kas ieguvusi Pro kontinentālās komandas licenci. El Faress līderim zaudēja 12 sekundes.

Augsto piekto vietu nosargāja Krists Neilands. 21 gadu vecais latvietis, kurš nākamgad pievienosies "Axeon Cycling team" komandai, uzvarētājam zaudēja 25 sekundes. Krista kontā arī labākā jaunā braucēja tituls un vērtīgi 25 UCI punkti par kopvērtējumu. Respektablajā 15. vietā kopvērtējumā ierindojās Pēterss Prūss, 77. bija Andris Smirnovs, bet 110. Larss Pria. Tomass Vaitkus, Armands Bēcis un Emīls Liepiņš pēdējos posmos izstājās, tomēr līdz tam paveica labu darbu komandas kopējām interesēm. Vaitkusam labākais rezultāts etapos bija augstā ceturtā vieta otrajā etapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!