Foto: Jānis Lārmanis

Šosejas riteņbraucējs Krists Neilands otrdien, 5. maijā, startēs "Tour for All" virtuālajās labdarības sacensībās, kas norisināsies "Zwift" platformā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Savukārt trešdien Neilands un citi Latvijas riteņbraucēji piedalīsies "Veloprofs" Latvijas kausa e-riteņbraukšanas sacensībās.

Markss norādīja, ka riteņbraukšanas saime visā pasaulē ir atradusi veidu, kā organizēt sacensības attālināti. Tas ir iespējams, pateicoties virtuālajām programmām, no kurām populārākās ir "Zwift" un "Rouwy".

"Tour for All" sacensību mērķis ir iegūt ziedojumus, lai atbalstītu organizāciju "Ārsti bez robežām", kas palīdz cilvēkiem cīņā pret Covid-19 infekcijas slimību pasaules nabadzīgajās valstīs.

Rīkotāji cer savākt finansējumu vismaz 150 000 eiro apmērā.

Sacensības notiek piecu dienu garumā no 4. līdz 8. maijam. Katrā no dienām komandas variē ar sastāviem.

Neilandam un citiem braucējiem būs jāveic 46,32 kilometru gara distance, kas virtuāli vedīs pa Ričmondas bruģa kāpumu apli ASV. Sacensību sākums paredzēts pulksten 15.40 pēc Latvijas laika.

Savukārt trešdien norisināsies Latvijas kauss šosejas riteņbraukšanā. Sacensībās startēs visi labākie pašmāju riteņbraucēji, tostarp Neilands, Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš, Mārtiņš Blūms, Māris Bogdanovičs, Oskars Muižnieks un citi, informēja Markss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!