Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Start – Up Nation") pirmdien Francijā finišēja desmitajā vietā un sekmēja komandas biedra Nilsa Polita ceturto vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Parīze – Nica" otrajā posmā. Kopvērtējumā Neilands pakāpies uz astoto vietu, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pirmdien "Parīze – Nica" velobrauciens Francijā turpinājās ar 166,5 kilometru garu otro posmu. Trases pirmajā daļā tika iekļauti trīs 3. kategorijas kāpumi, tomēr noslēdzošie 45 kilometri bija izteikti līdzeni. Neskatoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem – spēcīgu lietu un vēju – varēja prognozēt lielās grupas finiša spurtu.

Jau no pirmajiem kilometriem atrāvienā devās Žonotans Iverts ("Total Direct Energie") un Hosē Manuals Diazs ("Nippo Delko One Provence"). Ātri vien abu pārsvars pār peletonu pieauga līdz 2 minūtēm, tomēr turpinājumā grupa bēgļus sāka kontrolēt stingrāk un 61 kilometru pirms finiša arī panāca.

Turpinājums izvērtās ļoti spraigs. Sekoja vairāki nesekmīgi atraušanās mēģinājumi, bet tad savas korekcijas ieviesa spēcīgais vējš. Peletons atkal sadalījās daudzās mazākās grupās. Tāpat kā pirmajā posmā, arī šoreiz vadošo braucēju vidū spēja būt Krists Neilands. Kopā ar viņu arī vēl divi "Israel Start – Up Nation" pārstāvji – Nilss Polits un Mads Vurtzs Smits.

No kopvērtējuma favorītiem vadošajā grupā, kas ilgāku laiku atradās ap 15 sekunžu vadībā pār tuvākajiem sekotājiem, brauca arī Vinčenzo Nibali, Maksimilians Šahmans un Serhio Higuita. Tikmēr neveiksmes piemeklēja Žiljēnu Alafilipu (caurdurta velosipēda riepa) un Nairo Kintanu (kritiens). Abi bija spiesti finišēt sekotāju vidū.

Līdz finišam līderu grupu, kurā bija 11 braucēji, neviens tā arī nepanāca. Ļoti aktīvs priekšā bija tieši Neilands, kurš kopā ar Peteru Saganu rūpējās par to, lai pārsvars turētos. Beigu daļā kuldīdznieks acīm redzami darbojās komandas labā, lai augstāku vietu finišā izcīnītu Nils Polits, kuram iepriekš bijušas labākas sprintera īpašības.

Uzvaru posmā gan guva itālietis Džakomo Nizolo ("NTT Pro Cycling"), kurš trasē pavadīja 3 stundas 49 minūtes un 57 sekundes. Otro vietu ar tādu pat laiku ieņēma "Bora – hansgrohe" vadošais sprinteris Paskāls Akermans, bet trešā vieta "Trek – Segafredo" riteņbraucējam Jasperam Streivenam. Nilsam Politam finišā ceturtā vieta.

Krists Neilands finišēja plecu pie pleca ar Vinčenzo Nibali, Maksimilianu Šahmanu un Peteru Saganu 3 sekundes aiz uzvarētāja. Latvietim desmitā vieta. Kopvērtējumā Krists pakāpies uz augsto astoto vietu, 28 sekundes atpaliekot no Vācijas čempiona Šahmana. Otrais kopvērtējumā ir Nizolo (+00:00:15), bet trešais Streivens (+00:00:21).

Velobrauciens turpināsies otrdien, kad tiks veikts 212,5 kilometru garais trešais posms. Sacensības turpina 133 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!