Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas otrdien pasaules tūrē iekļautajās Parīzes - Nicas daudzdienu velobrauciena trešās dienas sacensībās ierindojās 43.vietā.

Otrdien sportisti aizvadīja 14,4 kilometru garu individuālo braucienu.

Visātrāk distanci veica šveicietis Stefans Bisegers ("EF Education - Nippo"), kurš finiša līniju šķērsoja pēc 17 minūtēm un 34 sekundēm. Identisku laiku sasniedza arī mājinieks Remī Kavaņa ("Deceuninck - Quick Step"), kamēr slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") atpalika sešas sekundes.

No Latvijas riteņbraucēja komandas vislabāk otrdien veicās jaunzēlandietim Patrikam Bevinam, kurš uzvarētājam zaudēja 16 sekundes un ierindojās desmitajā pozīcijā.

Neilands līderim zaudēja 45 sekundes un ierindojās 43.pozīcijā. Riteņbraucējs distanci mēroja ar vidējo ātrumu 47,170 kilometri stundā, kamēr šveicietis brauca par diviem kilometriem stundā ātrāk.

Pēc individuālā brauciena kopvērtējumā notikušas pamatīgas izmaiņas. Par līderi kļuvis Bisegers, viņam ar identisku laiku seko Kavaņa, bet Rogličs atpaliek sešas sekundes. Visi trīs sportisti kopvērtējumā pakāpušies par vairāk nekā 25 pozīcijām.

Neilands ar 45 sekunžu deficītu ierindojas 40.pozīcijā, bet iepriekš bija trīs vietas zemāk.

Sacensību ceturtajā posmā riteņbraucējiem būs jāmēro 187,6 kilometrus gara distance, kurā iekļauti seši otrās kategorijas kāpumi, bet finišā jāuzbrauc pirmās kategorijas kalnā.

2020.gadā velobrauciena kopvērtējumā uzvarēja "Bora–Hansgrohe" braucējs vācietis Maksimiliāns Šahmans.

Neilands finišu nesasniedza, jo slimības dēļ bija spiests no sacensībām izstāties pēc piektā posma, tobrīd kopvērtējumā ieņemot 16.pozīciju.

79. Parīzes - Nicas velobrauciens finišēs 14.martā Nicā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!