Foto: F64

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās komandas "Israel Start-Up Nation" ceturtdien ieņēma 24. vietu Sardīnijā notiekošā velobrauciena "Settimana Ciclistica Italiana" (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Ceturtdien riteņbraucēji veica 185,5 kilometrus ar trīs kategorizētajiem kāpumiem.

Uzvarēja Paskāls Akermanis no Vācijas ("BORA - hansgrohe"), kurš sprinta finišā pieveica ungāru Barnabašu Peāku ("BikeExchange") un Neilanda komandas biedru no Beļģijas Sepu Vonmārku.

Neilands finišēja lielajā grupā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam.

Kopvērtējumā pirmās divas vietas saglabāja Itālijas riteņbraucēji – Djego Ulisi (UAE) par četrām sekundēm apsteidz Alberto Betiolu. Uz trešo vietu pakāpies Fonmārks, kurš līderim zaudē sešas sekundes.

Neilands Ulisi zaudē minūti un trīs sekundes, kas dod 24. vietu.

Neilandam šīs ir pirmās starptautiskās sacensības kopš maija sākuma, kad viņš piedzīvoja kritienu pēc "Giro d'Italia" posma, salaužot atslēgas kaulu. Jūnijā viņš piedalījās Latvijas un Baltijas čempionātā grupas braucienā.

"Settimana Ciclistica Italiana" velobrauciens, kas norisinās pirmo reizi vēsturē, kuldīdzniekam ir pēdējās sacensības pirms starta Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Polijā četru dienu velobrauciena "Dookola Mazowsza" (UCI kat.2.2) otrajā posmā 28. vietu izcīnīja Pauls Rubenis ("Ampler"), bet viņa komandas biedrs un tautietis Kristers Ansons bija 62. pozīcijā. Abi 168 kilometrus garajā līdzenuma posmā uzvarējušajam norvēģim Tordam Gudmestadam ("Coop") zaudēja divas minūtes un 47 sekundes.

Kopvērtējumā vadībā ir pirmā posma uzvarētājs norvēģis Eiriks Lunners ("Coop"), no kura Latvijas braucēji atpaliek trīs minūtes un septiņas sekundes, ieņemot attiecīgi 31. un 50. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!