Par Latvijas čempionu riteņbraukšanā grupas braucienā svētdien Talsos kļuva 22 gadus vecais Krists Neilands, kurš bija ātrākais 182 kilometru garajā distancē.

Neilands un vēl četri riteņbraucēji neilgi pēc starta Talsos aizbēga no lielās grupas, un līdz pat pēdējiem kilometriem turējās vadībā. Pēdējā aplī Neilands aizbēga no šīs piecu cilvēku grupas un vienatnē finišēja Talsu centrā.

Par Latvijas vicečempionu kļuva negaidīti kļuva "Alpha Baltic-Maratoni.lv" komandas sportists Kaspars Serģis, kuram pēdējos divos kilometros izdevās aizbēgt no sekotājiem. Savukārt bronzas medaļa "Rietumu banka-Rīga" riteņbraucējs Viesturs Lukševics, no sudraba pozīcijas atpaliekot deviņas sekundes.

Ārpus labāko sešinieka šoreiz palika citi četri ārzemju profesionālajās komandās startējošie riteņbraucēji - Aleksejs Saramotins, Ģatis Smukulis, Toms Skujiņš un Andžs Flaksis, kuri ieņēma attiecīgi 8.-11. vietu.

Par Latvijas čempionu U-23 vecuma grupā kļuva un ceturto vietu kopvērtējumā izcīnīja "Rietumu banka-Rīga" pārstāvis Deins Kaņepējs, kurš pirms dažām dienām izcīnīja vicečempiona titulu Latvijas čempionātā distancē ar individuālo startu U-23 vecuma grupā. Sudraba medaļa šajā kategorijā Tomam-Ērikam Gavaram, bet bronza – Mārtiņam Pluto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!