Šī gada Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands ("Israel Cycling Academy") otrdien izcīnīja 16. vietu Portugāles daudzdienu tūres (UCI kat.2.1) pēdējā posmā, kopvērtējumā iekļuva TOP 10 un izcīnīja uzvaru jauno braucēju ieskaitē.

Otrdien sacensību dalībnieki veica noslēdzošo - desmito - posmu, kurā bija jāpiedalās 20 kilometrus garā individuālā braucienā. To visātrāk veica Spānijas sportists Gustavo Sezars Veloso no "W52/Porto" komandas, finišu sasniegdams pēc tieši 26 minūtēm.

Neilands šajā posmā ieņēma 16. vietu, no uzvarētāja atpalikdams vienu minūti un 19 sekundes, kas viņam neliedza nosargāt 10. vietu kopvērtējumā. Turklāt Neilands izcīnīja uzvaru jauno braucēju ieskaitē, tuvāko sekotāju tuvāko sekotāju Luīšu Gomešu no Portugāles ("Raidio Popular Boavista") apsteidzot par vairāk nekā 16 minūtēm.

Par šī velobrauciena uzvarētāju tika kronēts cits "W52/Porto" komandas braucējs, spānis Rauls Alakorns, no kura Neilands kopvērtējumā atpalika par deviņām minūtēm un 35 sekundēm.

Portugāles tūre Neilandam bija ļoti veiksmīga, jo viņš katrā no posmiem, kā arī prologā, bija labāko trīsdesmitniekā, turklāt trešajā etapā izcīnīja otro vietu un smagākajā - devītajā - posmā bija trešais.

Par iegūto desmito vietu kopvērtējumā Neilands nopelnīja papildus 20 Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) ranga punktus.

Portugāles tūre risinās 11 dienu garumā un ir ceturtais garākais daudzdienu velobrauciens Eiropā aiz trim grandtūrēm "Tour de France", "Giro d'Italia" un "Vuelta Espana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!