Līdz šim karjeras veiksmīgāko sezonu noslēdzis Latvijas izlases un Izraēlas komandas "Israel Cycling academy" komandas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš Itālijā notiekošajā HC kategorijas viendienas velobraucienā "Tre Valli Varesine" finišēja 72. pozīcijā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Tre Valli Varesine" velobrauciens tika rīkots 97. reizi. Šajā gadā dalībniekiem bija jāveic 192,2 kilometru gara distance, kas tika sadalīta apļos. Katrā no tiem tika iekļauts izteikts kāpums, kā arī tehnisks nobrauciens, asi pagriezieni un līkumi.

Dalībnieku vidū bija desmit pasaules tūres komandu riteņbraucēji, Itālijas Nacionālā komanda, kā arī vairākas profesionālās kontinentālās un kontinentālās komandas. Latviju velobraucienā pārstāvēja valsts čempions Krists Neilands ("Israel Cycling academy"), kuram šī bija sezonas noslēdzošās sacensības.

Distances pirmajā daļā izveidojās dienas atrāviens, kurā aktīvi iesaistījās arī Neilanda komandas biedrs Daniels Tureks. Čehu sportists sezonu aizvadījis ļoti aktīvi, regulāri iesaistoties dažādu sacensību atrāvienos. Latviešu riteņbraucējs tikmēr līdz pat izšķirošajiem mirkļiem atradās vadošajā grupā. Tuvojoties finišam, no tās cits pēc cita atkrita dalībnieki. Peletona priekšā aktīvi brauca "Bahrain Merida" ar titulēto Vinčenzo Nibali priekšgalā. Tāpat pamanāmi bija arī "UAE Emirates", "Cannondale – Drapac" un citu vienību riteņbraucēji.

Neilgi pirms finiša, kad atrāviens bija likvidēts un sacensību vadībā atradās salīdzinoši neliela grupiņa, izrāvienu veica Nibali, kuram sekot spēja pazīstamais franču sportists no "FDJ" vienības Tibo Pino. Abi ieguva vairāku sekunžu pārsvaru pār nelielu sekotāju grupiņu. Tomēr, pusotru kilometru pirms finiša lielisku izrāvienu spēja veikt "AG2R La Mondiale" vienības franču riteņbraucējs Aleksandrs Ženī. Viņš kopā ar 28 gadus veco Emirātu komandas sportistu Djego Ulisi 500 metrus pirms finiša spēja panākt abus līderus. Sekoja dramatisks finiša spurts, kurā pārāks izrādījās Ženē. Viņš otrajā un trešajā vietā atstāja Pino un Nibali. Uzvarētāja laiks trasē bija 4 stundas 49 minūtes un 8 sekundes.

Krists Neilands finiša līniju šķērsoja 72. vietā, 3 minūtes un 51 sekundi aiz uzvarētāja. Šis kuldīdzniekam bija sezonas noslēdzošais starts. Jāņem vērā, ka finišu spēja sasniegt vien 108. no vairāk nekā 200 dalībniekiem.

23 gadus vecais Neilands aizvadījis pirmo no divām sezonām profesionālajā kontinentālajā komandā "Israel Cycling academy". Sezonas laikā latvietis debitējis pasaules tūres velobraucienos, kā arī izcēlies ar atzīstamiem rezultātiem citās UCI kategorijas sacensībās.

Maijā Neilands uzvarēja UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Azerbaidjan" noslēdzošajā posmā. Turpinājumā iegūta sestā vieta Slovākijas tūres kopvērtējumā (UCI 2. kategorija). Jūnijā Krists triumfēja Latvijas čempionāta grupas braucienā elites konkurencē, kā arī bija trešais individuālajā braucienā. Tam sekoja sekmīga dalība Portugāles tūrē. Eiropā ceturtajā garākajā UCI kategorijas velobraucienā Neilands ieguva labākā jaunā braucēja kreklu, kā arī divas reizes kāpa uz goda pjedestāla atsevišķos posmos. Septembrī Krists debitēja pasaules čempionāta elites grupas braucienā, kur, lai arī distances beigu daļā zaudēja kontaktu no līderiem, tomēr lielāko daļu sacīkstes bija peletona priekšgalā.

Tre Valli Varesine velobrauciens – 192,9 km:

1. Alexandre Geniez, Francija, AG2R La Mondiale, 04:49:08

2. Thibaut Pinot, Francija, FDJ, +00:00:00

3. Vincenzo Nibali, Itālija, Bahrain Merida +00:00:00

4. Diego Ulisi, Itālija, UAE Emirates, +00:00:00

5. Davide Villella, Itālija, Cannondale – Drapac, +00:00:07

6. Sam Oomen, Nīderlande, Sunweb, +00:00:07

...

72. Krists Neilands, Latvija, Israel Cycling academy, +00:03:51

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!