Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās komandas "Israel Start-Up Nation" ceturtdien Provansas tūres (UCI 2.Pro) pirmajā posmā izcīnīja 34.vietu.

Provansas tūres pirmajā etapā riteņbraucējiem bija jāveic 149,5 kilometrus gara distance, kurā bija viens trešās kategorijas kāpums.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts mājinieks Nasers Bugani ("Arkéa Samsic"), kurš finišēja ar laiku trīs stundas 16 minūtes un 35 sekundes. Francijas sportists finiša līniju sasniedza lielajā grupā.

Otrajā vietā tika klasificēts itālis Jakubs Marečko ("CCC"), bet uzreiz aiz viņa ierindojās tautietis Džakomo Nicolo ("NTT Pro Cycling").

Arī Neilands finišu sasniedza lielajā grupā un ierindojās 34.vietā. Savukārt augsto piekto vietu izcīnīja viņa komandas biedrs no Francijas Hugo Hofsteters.

Latvijas sportistam šīs bija pirmās sacensības šogad. Viņš aizvadītā gada nogalē Latvijas Gada balvā sportā tika atzīts par 2019.gada uzlecošo zvaigzni.

Piektdien sportisti mēros 174,9 kilometrus kalnainu distanci, kurā būs jāpieveic divi pirmās un divi trešās kategorijas kāpumi.

Sacensības Francijas dienvidos norisināsies līdz svētdienai, kad tiks aizvadīts 170,5 kilometrus garš posms.

Neilands šogad iekļauts komandas sastāvā arī prestižajai "Strade Bianche" klasikai un "Tirreno - Adriatico" daudzdienu velobraucienam.

Pērn šajās pašās sacensībās trešajā posmā otro vietu izcīnīja Toms Skujiņš, kurš kopvērtējumā ierindojās augstajā 15.pozīcijā. Neilands pagājušajā gadā kopvērtējumā bija 58., bet Viesturs Lukševics 80.vietā.

2020.gada sezonā pirmo reizi Latvijai vienlaicīgi būs uzreiz trīs pasaules tūres komandu pārstāvji. Skujiņš un Liepiņš pārstāvēs "Trek-Segafredo" vienību, kamēr Krists Neilands turpinās pārstāvēt "Israel Start-Up Nation".

Māris Bogdanovičs no kontinentālās komandas "Amore & Vita - Prodir" ceturtdien Kolumbijas tūres trešajā posmā izcīnīja augsto 14.vietu, kamēr Viesturs Lukševics finišēja 87.pozīcijā.

Uzvaru kalnainajā trešajā posmā, kurā sportistiem bija jāmēro 177,7 kilometri, uzvaru svinēja mājinieks Huans Sebastians Milano ("UAE-Team Emirates"), kurš kopā ar lielo grupu finišēja pēc trim stundām un 57 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Edvīns Avila ("Israel Start-Up Nation"), bet uzreiz aiz viņa finišēja vēl viens kolumbietis Alvaro Hosē Hodegs ("Deceuninck - Quick Step").

Lielajā grupā finišu sasniedza arī Bogdanovičs un Lukševics ("Amore & Vita - Prodir"), pirmajam attiecīgi izcīnot 14.vietu, bet otrais distancē uzrādīja 87.ātrāko laiku.

Kopumā finišu sasniedza 145 riteņbraucēji.

Kopvērtējuma vadībā ir ekvadorietis Jonatans Klevers Kaisedo ("EF Pro Cycling"), kuram ar tādu pašu laiku seko vēl divi komandas biedri Serhio Igita un Daniels Felipe Martiness.

Pēc ceturtdienas posma abi Latvijas riteņbraucēji kopvērtējumā ieguva 18 pozīcijas, attiecīgi ieņemot 94. un 95.vietu. Viņi no līdera atpaliek par divām minūtēm un 45 sekundēm.

Piektdien riteņbraucējiem būs jāveic 168,6 kilometrus gara distance, kurā iekļauti divi ceturtās un viens trešās kategorijas kāpums.

Kolumbijas tūre noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadīts sestais posms.

Šis ir pirmais gads, kad Kolumbijas tūrē startē kāds no latviešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!