Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas otrdien Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Itzulia Basque Country" otrajā posmā ierindojās 69.vietā, bet uzreiz kā nākamais finišēja "Trek-Segafredo" vienības pārstāvis Toms Skujiņš.

"Itzulia Basque Country" jeb Basku tūres otrajā etapā riteņbraucēji aizvadīja 154,8 kilometrus garu posmu ar diviem trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu.

Uzvarēja "Astana - Premier Tech" vienības pārstāvis no Spānijas Alekss Aranburu, kurš tuvāko sekotāju komandasbiedru un tautieti Omaru Fraili apsteidza par 15 sekundēm.

Trešais ar tādu pašu laiku finišēja slovēnis Tadejs Pogačars no "UAE-Team Emirates".

Pauguri bija sadalījuši lielo grupu daudzās mazākās, un Neilands ar Skujiņu finišēja plecu pie pleca attiecīgi 69. un 70.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par trim minūtēm un 23 sekundēm.

Startēja un finišēja 165 riteņbraucēji.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabājis pirmā posma uzvarētājs slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš par piecām sekundēm apsteidz Aranburu un par sešām - amerikāni Brendonu Maknaltiju (UAE).

Neilands ieņem 62.pozīciju trīs minūtes un 55 sekundes aiz līdera, bet Skujiņš ar četru minūšu un 20 sekunžu atpalicību no Rogliča ir 68.vietā.

167,7 kilometrus garajā trešajā etapā būs divi trešās, viens otrās kategorijas kāpums un finišs pirmās kategorijas kāpuma kalnā Ermualdē.

Sacensībās šogad plānoti seši etapi ar finišu Eibaras pilsētā.

Pirms diviem gadiem Skujiņš Basku tūres kopvērtējumā ieņēma 39.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!