Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš šonedēļ ieņēma attiecīgi 60. un 63.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā "Criterium du Dauphine" velobraucienā, kamēr uzvaras laurus plūca kolumbietis Daniels Martiness.

Pirms pēdējā posma līderis bija "Jumbo-Visma" riteņbraucējs Primožs Rogličs, taču viņš sestdienas etapā krita un iedzīvojās savainojumā, kas liek šaubīties par slovēņa dalību šīs sezona "Tour de France". Riteņbraucēji pirms posma iebilda pret slikto ceļa seguma stāvokli, taču etaps noritēja kā plānots.

Noslēdzošajā jeb piektajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 153,5 kilometrus gara distance ar astoņiem kāpumiem, no kuriem pēdējais bija tūres finišā. Uzvaru svinēja amerikānis Zeps Kuss ("Jumbo-Visma"), kurš astoņus kilometrus pirms finiša pēdējā kāpuma pakājē uzsāka savu atrāvienu.

Tomēr galvenā cīņa notika aiz viņa, jo Martiness ("Education First") cīnījās ar francūzi Tibo Pino ("Groupama - FDJ") par uzvaru kopvērtējumā. Kuss finišēja pēc trīs stundām 58 minūtēm un 59 sekundēm, Martiness zaudēja 27 sekundes, bet vēl trīs sekundes lēnāks bija slovēnis Tadejs Pogačars ("UAE-Team Emirates").

Martinesa pārsvars pār Pino bija 33 sekundes, kas kolumbietim ļāva svinēt uzvaru kopvērtējumā.

Neilands ("Israel Start-Up Nation") piedalījās atrāvienā un vienubrīd bija līderu grupā, taču tajā nenoturējās. Kuldīdznieks uzvarētājam zaudēja 14 minūtes un 28 sekundes, kas viņam deva 36.vietu, bet Skujiņš ("Trek - Segafredo") ar 16 minūšu un 48 sekunžu deficītu bija 44.pozīcijā.

Kopvērtējumā Martiness tuvāko sekotāju Pino apsteidza par 29 sekundēm, bet 41 sekundi atpalika Gijoms Martēns ("Cofidis, Solutions Credits").

Neilands zaudēja vienu stundu un teju 15 minūtes, kas deva 60.vietu un trīs UCI punktus. Skujiņš bija nepilnas četras minūtes lēnāks un ierindojās 63.pozīcijā.

"Criterium du Dauphine" norisinājās 72.reizi. Pērn Skujiņš kopvērtējumā ierindojās 42.pozīcijā, bet par sacensību uzvarētāju tika kronēts dānis Jākobs Fuglsangs ("Astana"). Vēl gadu iepriekš Skujiņš vienā no posmiem izcīnīja augsto devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!