Foto: AP/Scanpix

"Bahrain Merida" komandu pārstāvošais Vinčenco Nibali otrdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 16.etapā, beidzot sagādājot mājiniekiem pirmo uzvaru šosezon, kamēr neplānots tualetes apmeklējums ievērojami samazināja pārliecinošā kopvērtējuma līdera Toma Dumulēna pārsvaru.

Aizvadītajā etapā 222 kilometrus garās distances finišā bija divu sportistu sprints, Nibali apsteidzot spāni Mikelu Landu ("Sky"). Šī ir pirmā reize simts sacensību vēsturē, kad kāds itāļu braucējs pirmo uzvaru "Giro d'Italia" laikā gūst vien 16. posmā.

Trešo vietu otrdien izcīnīja "Movistar" komandu pārstāvošais kopvērtējuma vicelīderis Nairo Kvintana no Kolumbijas, kurš uzvarētājam zaudēja 12 sekundes.

Pirms šī etapa "Sunweb" vienības Nīderlandes sportists Dumulēns kopvērtējumā par gandrīz trim minūtēm apsteidza Kvintanu, tomēr līderi posma laikā piemeklēja problēmas ar vēderu un tagad viņa pārsvars sarucis vien līdz 31 sekundei.

"Man vēl joprojām ir kopvērtējuma līdera krekliņš, taču ne ar tādu pārsvaru, kādu cerēju," otrdien pēc finiša teica Dumulēns. "Esmu sevī vīlies. Zaudēju divas minūtes nevis tādēļ, ka man bija vājas kājas, bet gan tāpēc, ka man bija citas problēmas."

"Tas bija šausmīgi. Man bija jāapstājas, jo nevarēju vairs izturēt. Man šajā posmā bija pamatīgi jācīnās, tomēr no tā ir jāizdara secinājumu. Par šodienas sacensībām ir pamatīga vilšanās," atzina Dumulēns.

Tikmēr uz trešo vietu tagad pakāpies Nibali, atpaliekot minūti un 12 sekundes.

Velobrauciens ilgs līdz svētdienai, noslēdzošajā nedēļā sportistiem aizvadot vairākus smagākos šī gada sacensību etapus.

Itālijas tūre šogad risinās simto reizi vēsturē, Latvijas sportistiem tajā nepiedaloties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!