Foto: AFP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" kopvērtējuma līderi pēc trešdien aizvadītā 11.posma atkal kļuvis Vinčenco Nibali no Itālijas ("Astana").

Pēc vienas brīvdienas sportisti trešdien sacentās 39 kilometrus garajā individuālajā distancē, kurā ātrākais bija šveicietis Fabians Kanselara no "RadioShack-Leopard" komandas. Viņš finiša līniju sasniedza pēc tieši 51 minūtes.

No uzvarētāja par 37 sekundēm atpalika vācietis Tonijs Martins ("Omega Pharma-Quickstep"), bet minūti un 24 sekundes viņam zaudēja itālis Domeniko Pocovivo no "AG2R La Mondiale" vienības.

Tikmēr Nibali finišēja ceturtajā vietā sekundi aiz Pocovivo, ar ko pietika, lai viņš kļūtu par jauno kopvērtējuma līderi. Iepriekš viņš tūres līdera godā pēdējo reizi pabija pēc septītā posma.

Līdzšinējais kopvērtējuma līderis, amerikānis, Kristofers Horners no "RadioShack-Leopard" komandas šoreiz ierindojās vien 20.vietā gandrīz trīs minūtes aiz uzvarētāja, kopējā ieskaitē atkāpjoties uz ceturto pozīciju.

Jāizceļ, ka kopvērtējuma līdera maiņa notikusi jau ceturtajā posmā pēc kārtas.

Pēc šī posma kopvērtējumā Nibali par 33 sekundēm apsteidz Nikolasu Roču no Īrijas ("Saxo-Tinkoff"), bet vēl par 13 sekundēm atpaliek spānis Alehandro Valverde ("Movistar").

Šogad "Vuelta Espana" nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

"Vuelta Espana" noslēgsies 15.septembrī, kad braucēji būs veikuši pēdējo, 21.posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!